Column
Geknutselde werkjes en flut cadeaus

Als ik aan Moederdag denk dan denk ik aan allerlei geknutselde werkjes en flut cadeaus. Mijn moeder moet er dan ook helemaal niets van weten. Ze zegt ook gewoon dat ze niets wil. Ideaal want dan hoef ik niet op zoek naar een presentje. Ondankbaar noemen anderen het, maar ik denk dat ik -mocht het ooit zover komen – ook blij zou zijn als ik al die prul niet zou krijgen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Ik en het krijgen van cadeaus… Dat is sowieso geen goede combinatie. Een verlanglijstje heb ik nooit, omdat ik zaken die ik nodig heb meteen aanschaf. Daarnaast ben ik een liefhebber van cadeaubonnen. Ik vind het heerlijk om dan te puzzelen wat ik daar dan voor kan kopen, zonder dat ik bij moet betalen. Maar helaas: in mijn omgeving vinden de cadeaugevers een gevulde envelop of waardebon geen cadeau. Dus heb ik al de nodige cadeaus gekregen waar ik eigenlijk niet op zat te wachten.

Enthousiast reageren lukt mij dan ook niet. Meestal pers ik er nog wel een bedankje uit. Maar verder kom ik niet. Mijn lief heeft ooit een preek gekregen, omdat hij me een huispak gaf. Daar zou ik echt niet in gaan lopen. Zo koppig ben ik dan ook weer niet; zo’n joggingbroek is ideaal om te dragen tijdens een rustige dag.

Met creatieve cadeaus ben ik nog slechter. Wat moet ik met die freubels. Of een zogenaamde tekening die alleen uit gekleurde strepen bestaat. Als ik daar aan denk, vraag ik me af hoe ik zou reageren op de werkjes die kids knutselen voor Moederdag. Pedagogisch is een enthousiaste reactie het beste, maar wat als ik echt niet weet wat ik er mee moet… Kan ik dan enthousiast ‘ooh wat leuk roepen’.

Wat vinden jullie van de cadeaus en wat geef of heb je gekregen?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
3 comments
 • Mijn eerste Moederdag: bijzonder of gewone zondag?
  mei 13, 2017 (20:55)

  […] kan ik nu nog geen priegelwerkjes verwachten; daar is onze man nog veel te jong voor. En ook een versje dat opgedreund wordt of […]

 • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
  dec 07, 2016 (12:17)

  […] op een rijtje… 10 mei 2014 – Moederdag… ik denk ook aan jullie 11 mei 2014 – Geknutselde werkjes en flut cadeaus 13 mei 2014 – Wat zullen mijn exen blij zijn… 26 mei 2014 – TwijfelMoeder viert […]

 • Kim Vigneron
  mei 16, 2014 (19:18)

  Mijn zoontje van drie had enkele dagen op voorhand al verteld dat hij een "verrassing" voor me had: "een doosje, juf Ria geschilderd". Ach ja, het is wel schattig en uiteindelijk ben je als moeder toch verschrikkelijk trots op je nageslacht. Het staat te pronken op mijn kast, iets wat vijf jaar geleden echt wel ondenkbaar was.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: