Column
Moederdag… ik denk ook aan jullie

Moederdag… al weken kun je er in de winkels niet om heen; op 11 mei worden alle moeders in het zonnetje gezet. Maar wat is dat voor heel veel vrouwen een trieste, pijnlijke dag. Zullen we er op deze dag ook voor haar zijn?

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Voor de vrouw die haar moeder is verloren. Ja, daar wordt nog wel eens bij stilgestaan. Want het is natuurlijk ontzettend zwaar als je afscheid van je moeder hebt moeten nemen.

Denk aan de moeders zonder kind. Die afscheid hebben moeten nemen van hun mooiste bezit. Door een misdrijf, noodlottig ongeval of door ziekte. Dat hoort niet.

Vergeet de moeders niet die hun kroost niet meer mogen zien. Of met wie de kinderen geen contact willen. Natuurlijk zal hier wel een reden voor zijn, maar moeten wij daarover oordelen?

Sta ook stil bij de vrouwen die deze dag ontzettend graag hadden willen vieren. Vrouwen die alles hebben geprobeerd om een kindje te krijgen. Die al jarenlang in het medische circuit zitten om hun grootste wens te laten uitkomen.

Of vrouwen die niet op tijd de geschikte partner vonden en het alleen niet aandurfden. Maar denk ook aan de vrouw die bewust geen kinderen heeft.

We mogen deze dames niet vergeten. Geef ze een knuffel, zodat ze weten dat je er voor ze bent. Want Moederdag is wat mij betreft de dag dat we vrouwen in het zonnetje zetten die echt iets voor ons betekenen. En daar hoef je wat mij betreft geen kind voor gekregen te hebben.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
6 comments
 • TwijfelMoeder-columns allemaal op een rijtje
  dec 07, 2016 (12:14)

  […] Een kind als mannenmagneet 28 april 2014 – Gedachten op een rijtje… 10 mei 2014 – Moederdag… ik denk ook aan jullie 11 mei 2014 – Geknutselde werkjes en flut cadeaus 13 mei 2014 – Wat zullen mijn exen […]

 • Vijf meest gelezen columns van TwijfelMoeder
  jun 03, 2014 (11:37)

  […] 5 columns – Rammelende eierstokken… Hoe herken je die? – Moederdag… ik denk ook aan jullie – Geen kinderen? Beëindig je relatie! – Jij kunt tenminste twijfelen. Ik kan geen kinderen krijgen […]

 • Jaar TwijfelMoeder: duik in Google Analytics
  mei 26, 2014 (17:14)

  […] Het afgelopen jaar hebben we bijna 50.000 unieke bezoekers mogen verwelkomen. Samen hebben ze iets meer dan 140.000 pagina’s bekeken. Deze maand gaan we absoluut een record vestigen. We gaan nu namelijk al richting de achtduizend bezoeker! En dat allemaal door het Moederdag-bericht. […]

 • Peggy’s Pastime
  mei 13, 2014 (05:57)

  Inderdaad, ik zie mezelf als moeder voor mijn 2 katten, die vragen ook zorg en aandacht. En de vele "dierenmoeders" die dit ook doen wens ik ook elk jaar een gelukkige moederdag !

 • Jessica
  mei 11, 2014 (08:33)

  Dit is zo waar. En natuurlijk ook voor alle mannen die hun moeder zijn verloren of er geen contact mee hebben.

 • Dutch: Fijne Moederdag voor iedereen, met of zonder kinderen! | Our Vintage Diary
  mei 10, 2014 (19:17)

  […] Bron: Twijfelmoeder […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: