Moederdag… ik denk ook aan jullie

Moederdag… al weken kun je er in de winkels niet om heen; op 11 mei worden alle moeders in het zonnetje gezet. Maar wat is dat voor heel veel vrouwen een trieste, pijnlijke dag. Zullen we er op deze dag ook voor haar zijn?

Voor de vrouw die haar moeder is verloren. Ja, daar wordt nog wel eens bij stilgestaan. Want het is natuurlijk ontzettend zwaar als je afscheid van je moeder hebt moeten nemen.

Denk aan de moeders zonder kind. Die afscheid hebben moeten nemen van hun mooiste bezit. Door een misdrijf, noodlottig ongeval of door ziekte. Dat hoort niet.

Vergeet de moeders niet die hun kroost niet meer mogen zien. Of met wie de kinderen geen contact willen. Natuurlijk zal hier wel een reden voor zijn, maar moeten wij daarover oordelen?

Sta ook stil bij de vrouwen die deze dag ontzettend graag hadden willen vieren. Vrouwen die alles hebben geprobeerd om een kindje te krijgen. Die al jarenlang in het medische circuit zitten om hun grootste wens te laten uitkomen.

Of vrouwen die niet op tijd de geschikte partner vonden en het alleen niet aandurfden. Maar denk ook aan de vrouw die bewust geen kinderen heeft.

We mogen deze dames niet vergeten. Geef ze een knuffel, zodat ze weten dat je er voor ze bent. Want Moederdag is wat mij betreft de dag dat we vrouwen in het zonnetje zetten die echt iets voor ons betekenen. En daar hoef je wat mij betreft geen kind voor gekregen te hebben.

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 10, 2014 /