Onderzocht
Moedersterfte in westerse landen stijgt

Natuurlijk goed nieuws dat Nederland op de vijfde plek staat van veiligste landen voor moeders, maar toch is er ook reden om kritisch te blijven kijken naar moedersterfte in westerse landen. Over het algemeen stijgt deze juist. De Verenigde Staten staat zelfs op de 31e plek.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Welvaartsziekten als een hoge bloeddruk, diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten komen in westerse landen natuurlijk veel voor. Daarnaast stijgt de leeftijd waarop vrouwen moeder worden en er worden steeds meer meerlingen geboren als gevolg van vruchtbaarheidsbehandelingen. Ook worden steeds vaker keizersnedes toegepast. Zwangerschapsvergiftiging is de belangrijkste oorzaak van moedersterfte in Europa.

In Nederland is de moedersterfte sinds 2000 drastisch gedaald. Stierf veertien jaar geleden nog 1 op de 4400 moeders. Nu is dat 1 op 10.500. Dat is dus een daling van 58 procent, zo blijkt uit de cijfers van Save the Children.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: