BN'er
Tooske Ragas: ‘Moederschap is jarenlange therapiesessie’

Tooske Ragas is gasthoofdredacteur van de moederdag-Vrouw, die dit weekend bij De Telegraaf zit. Ze schrijft in haar voorwoord dat ze al van jongs af aan kinderen wilde.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Ik was hooguit vier en toen wist ik ‘t al. Moeder wilde ik worden. En zangeres. Of actrice. Maar vooral moeder.

Haar droom is uitgekomen, want samen met acteur Bastiaan Ragas heeft ze maar liefst vier kinderen. Ik vind dat mooi. Had ik dat gevoel zelf maar zo sterk gehad. Dan was die twijfel er niet geweest.

Toch haal ik ook wat uit het enthousiaste verhaal van Tooske. Ze omschrijft het moederschap als een jarenlange therapiesessie met zichzelf. Ook geeft ze toe dat het best een tijdje heeft geduurd voordat ze zich volledig ‘moeder voelde’. Dat het moedergevoel ontbreekt, is dus niet zo’n probleem. Ik moet gewoon in therapie durven…

Herkennen jullie dit moeders?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
2 comments
  • Sabine Neuteboom
    mei 10, 2014 (13:24)

    Niet zozeer het moederschap als wel het hele leven 😉

  • Patricia de Ryck
    mei 09, 2014 (14:14)

    Moederschap is jarenlange therapiesessie, volgens Tooske. Wat vinden jullie?

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: