Tooske Ragas: ‘Moederschap is jarenlange therapiesessie’

Tooske Ragas is gasthoofdredacteur van de moederdag-Vrouw, die dit weekend bij De Telegraaf zit. Ze schrijft in haar voorwoord dat ze al van jongs af aan kinderen wilde.

Ik was hooguit vier en toen wist ik ’t al. Moeder wilde ik worden. En zangeres. Of actrice. Maar vooral moeder.

Haar droom is uitgekomen, want samen met acteur Bastiaan Ragas heeft ze maar liefst vier kinderen. Ik vind dat mooi. Had ik dat gevoel zelf maar zo sterk gehad. Dan was die twijfel er niet geweest.

Toch haal ik ook wat uit het enthousiaste verhaal van Tooske. Ze omschrijft het moederschap als een jarenlange therapiesessie met zichzelf. Ook geeft ze toe dat het best een tijdje heeft geduurd voordat ze zich volledig ‘moeder voelde’. Dat het moedergevoel ontbreekt, is dus niet zo’n probleem. Ik moet gewoon in therapie durven…

Herkennen jullie dit moeders?

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 9, 2014 /