Midas Dekkers: geen kinderen prima, maar mist kleinkinderen

Als Telegraaf-lezer heb ik het magazine Vrouw vanochtend al op de deurmat gevonden. Tooske Ragas is gasthoofdredacteur en voert een interessant gesprek met Midas Dekkers. De bioloog/schrijver is al veertig jaar samen met zijn vrouw Ruth. Kinderen heeft het stel niet. Of hij daar spijt van heeft?

Hij zegt in het interview:

Ik heb echt de pest in dat ik geen kleinkinderen heb. Dat ik geen kinderen heb vind ik prima, maar een kleinkind had ik graag gewild. Oudere mensen gaan steeds meer op kinderen lijken, dat zie je bij grootouders… die begrijpen elkaar. Wat dat betreft ben ik wel jaloers.

Herkennen meer lezers dit gevoel? Zou je wel graag oma (of opa) willen worden, maar zie je kinderen niet zitten?

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 9, 2014 /