BN'er
Barry Atsma volgt drie meiden met Syndroom van Down

Acteur Barry Atsma, die zelf een broer met Down heeft, volgt en interviewt voor BNN drie jonge meiden met het syndroom van Down. Sinds dit jaar is het in ons land mogelijk voor zwangeren om een bloedtest af te nemen waarmee voor 100% zekerheid vastgesteld kan worden of de baby het syndroom van Down heeft. In de landen om ons heen heeft deze test er mede toe geleid dat het aantal kinderen wat geboren wordt met het Downsyndroom is afgenomen. Maar hoe gaat het leven van jonge mensen met dit syndroom?

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Barry volgt een paar maanden het leven van Britt, Sara en Lize. Drie jonge meiden met Down die te maken hebben met de dingen van alledag: liefde, seksualiteit, zelfstandigheid, ambities en toekomstplannen. Hoe gaan ze daarmee om? Hoe is het leven van een downer nu echt? Down Voor Dummies is vanaf aanstaande donderdag 7 augustus, iedere donderdag om 22.15 uur te zien bij BNN op 1.

Barry: “Ik ben ontzettend blij dit programma te mogen maken. Mijn persoonlijke link met het programma is mijn broer met het syndroom van Down. Ik ben met hem opgegroeid en ik zie hem als een soort engeltje in mijn leven. Ik vind het erg bijzonder het leven te mogen volgen van Lize, Sara en Britt. Drie jonge meiden die net als mijn broer leven met Down. Hoe is het leven van deze jonge vrouwen? Is dat zo anders als dat van een niet-downer? En kloppen de vooroordelen als schattig en lief of zielig en onzelfstandig. Dit programma heeft ervoor gezorgd dat ik in ieder geval anders naar mijn broer ben gaan kijken en snap zijn strijd voor een zelfstandig leven beter.”

Foto: Jerome de Lint
Foto: Jerome de Lint
Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
2 comments
  • Downsyndroom en keuze voor sterilisatie
    aug 05, 2014 (15:42)

    […] Klik hier om alles over Down voor Dummies te lezen. […]

  • Barry Atsma kiest voor NIPT en bij downsyndroom voor abortus
    aug 04, 2014 (20:17)

    […] Atsma heeft vanochtend bij Mattie & Wietze vertelt over zijn programma Down Voor Dummies. Hij vertelt daarin dat hij – mocht hij nogmaals vader worden – voor NIPT (Niet […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: