Koffie drinken tijdens zwangerschap vergroot kans op leukemie

Uit onderzoek van de Universiteit van Bristol blijkt dat koffie drinken tijdens de zwangerschap de kans op leukemie bij het kindje vergroot. Deze baby’s zouden tot maar liefst 60% meer kans hebben om in hun kindertijd deze ernstige ziekte te ontwikkelen.

Het DNA in de cellen van de foetus zou veranderen door de cafeïne, zo denken de onderzoekers. Daardoor zijn ze gevoeliger voor de ontwikkeling van tumoren. Verder onderzoek moet uitwijzen of dit daadwerkelijk zo is.

Klik hier om meer over dit onderzoek te lezen.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

augustus 19, 2014 /