Column
Weken niet gedoucht en geen eten mee naar school

Soms tref je een onbekende die je meteen begrijpt. Iemand die de twijfels herkent en ze duidelijk kan verwoorden. Zo’n dame ontmoette ik tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Kilometers lang bespraken we onze levens.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Terwijl ze vertelt over haar keuze voor het onderwijs en haar werk als lerares op een school in een mindere buurt val ik van de ene verbazing in de andere. Kindjes die aangeven dat ze alleen na zwemles onder de douche gaan. Ouders die hun kroost zonder schoenen, jas of zelfs ondergoed naar school laten gaan. Lege broodtrommels. En nog meer verdrietige verhalen. Dat is de realiteit in haar klas. “Begrijp je dan dat ik geen kinderen wil? Ik zie al zoveel ellende.”

“Als mijn eierstokken toch gaan rammelen dan stop ik meteen als lerares. Ik denk dat ik dat verdriet als moeder niet aan kan zien”, zegt ze, terwijl ik nog steeds beduusd ben van de schrijnende verhalen die ze vertelde. Prachtig dat zij zich iedere dag inzet voor kinderen die het thuis niet zo makkelijk hebben.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
2 comments
  • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
    jan 17, 2017 (23:18)

    […] ik niets weten 9 augustus 2014 – Ik wil het verleden niet doorgeven 10 augustus 2014 – Weken niet gedoucht en geen eten mee naar school 11 augustus 2014 – Bij twijfel niet doen en andere dooddoeners 12 augustus 2014 – […]

  • Bij twijfel niet doen en andere dooddoeners
    aug 11, 2014 (11:30)

    […] in het diepe springen. Ik vertelde hem de schokkende verhalen die ik de dag daarvoor hoorde van een lerares. Zijn houding veranderde. Conclusie na een kilometertje: goed nadenken over de keuze voor kinderen […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: