Recensie
Dieren en opvoeding… hoe doen die dat eigenlijk?

Dieren en opvoeding… hoe doen die dat eigenlijk? Heb je je dat altijd afgevraagd dan is er nu ‘Beestachtige ouders – De kunst van het opvoeden volgens andere dieren’ van Lucas Wenniger.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

dieren_opvoeding_beestachtige_oudersDit boek verkent de meest bizarre ouderstrategieën die de evolutie heeft voortgebracht. Het onderzoekt de logica van moeders die direct na de geboorte een paar van hun pasgeborenen opvreten, vertelt waarom soms vaders de eieren uitbroeden en laat zien hoe de jongen zich dankzij of ondanks deze moeder- en vaderinstincten een weg banen richting volwassenheid. Beestachtige ouders geeft kortom de beste opvoedtips die het dierenrijk kan bieden.

Wist je bijvoorbeeld dat veel vissen duizenden eitjes gewoon aan hun lot overlaten? Maar er zijn ook vissoorten die de guppy’s in hun mondholte nemen en ze daar laten groeien. Eekhoorns (blijf ik toch één van de schattigste diersoorten vinden) verzamelen alvast een bruidsschat voor hun dochter. Koekoeken gaan voor outsourcing en glaskikkers hoppen trouw iedere avond langs bij hun kikkerdril.

Lucas Wenniger (1981) is arts en medisch bioloog. Eerder schreef hij ‘De stinkende scharrelpapegaai’ over evolutie in het dierenrijk.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: