Actueel
Controleer houdbaarheidsdatum Nutrilon Pepti (Nutricia)

Controleer de houdbaarheidsdatum van Nutrilon Pepti! Nutricia waarschuwt dat er mogelijk een beperkte hoeveelheid blikken Nutrilon Pepti 1 en Nutrilon Pepti 2 – dieetvoeding voor baby’s met koemelkallergie – in omloop is die door een onbekende derde partij voorzien is van een ander etiket. Hierdoor stemt de informatie op het etiket niet langer overeen met de inhoud van het blik.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Nutricia meldt in het persbericht verder:
“Door de vervalsing van het etiket bevatten deze blikken geen Pepti maar Nutrilon Nenatal 1, een voeding die bestemd is voor te vroeg geboren baby’s. Als kinderen met een koemelkallergie deze drinken, kunnen ze een ernstige allergische reactie krijgen. Nutricia raadt ouders aan die vermoeden dat hun kind, na het drinken van Nutrilon Pepti 1 of Nutrilon Pepti 2 uit blik een allergische reactie vertoont, direct een arts te raadplegen. Nutricia wijst ouders in de advertenties op de juiste houdbaarheidsdata van blikken Pepti 1 en 2 die wel veilig kunnen worden gebruikt.

Nutricia, producent van baby- en kindervoeding, is door de politie van deze situatie op de hoogte gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek. Nutricia werkt mee aan dit onderzoek en houdt relevante instanties zoals de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit permanent op de hoogte van alle ontwikkelingen.

De blikken Nutrilon Pepti zijn door de politie aangetroffen buiten het reguliere verkoopkanaal. Nutricia verzekert dat Nutrilon Pepti 1 en Nutrilon Pepti 2 die via het reguliere verkoopkanaal, zoals apothekers, facilitaire bedrijven en de online kanalen van Nutricia en haar partners, gekocht werden, veilig te gebruiken zijn.

Kwaliteit en veiligheid hebben voor Nutricia de allerhoogste prioriteit. Daarom is het voor Nutricia ook belangrijk om de gebruikers van Nutrilon Pepti in blikken zo goed mogelijk te informeren en om daarnaast nauw samen te werken met de betrokken autoriteiten.

Indien consumenten vragen hebben, kunnen zij contact opnemen met de Nutricia Kindervoeding Service op het nummer 0800 0222626.

Zie hieronder en op de volgende pagina voor de houdbaarheidsdata:

Het product kan normaal en veilig gebruikt worden, als aan de onderkant van het blik één van de volgende houdbaarheidsdata aangegeven is:

Pepti 1:
18/06/2016
5/07/2016
25/08/2016
2/11/2016
15/11/2016
2/12/2016

Pepti 2:

17/06/2016
18/06/2016
4/07/2016
26/07/2016
7/08/2016
3/10/2016
2/11/2016
27/11/2016
9/12/2016

Deze producten zijn veilig te gebruiken.”

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: