Zwanger! Hoe dan?

Zwanger! Hoe dan? Als één van onze vrienden vertelt dat de vriendengroep bijna unaniem zeker weet dat het zo is, vraag ik me alleen maar af hoe ze op die gedachte zijn gekomen. Ik aarzel geen moment en gooi de vraag zo in de groep.

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik geen blad voor mijn mond neem. Dus ook over dit onderwerp niet. Grote ogen kijken mij even verschrikt aan. Als ik begin te lachen én zeg dat ik inderdaad iets minder strak op de lijn let, komt het geklets los. Eén van hen begint de signalen op te sommen.

– Ze zien me steeds thee, water en andere drankjes zonder alcohol drinken.
– We hebben twee avondjes overgeslagen, omdat ik ziek was. En als we er zijn, gaan we zo vroeg naar huis.
– Ik klaag dat ik moe ben.

Volgens mij kunnen deze signalen echt werkelijk alles betekenen. Maar ze – met name de dames – zijn er over uit: ‘Patricia is zwanger’. Moet ik ze toch teleurstellen, want dat is dus niet zo.

Dit is een mooi voorbeeld van dat als je wil dat iets zo is, dat je dan ook signalen oppikt dat het inderdaad zo is. Dat het heel wat anders kan betekenen, zie je dan met lief over het hoofd. Zo zijn wij in onze vriendengroep het enige stel dat nog geen kids heeft. Ja, hoe leuk zou het dan zijn, dat wij die hele bende nog verder aanvullen.

Maar zo makkelijk is het niet…

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 27, 2015 /