Column
Zwanger! Hoe dan?

Zwanger! Hoe dan? Als één van onze vrienden vertelt dat de vriendengroep bijna unaniem zeker weet dat het zo is, vraag ik me alleen maar af hoe ze op die gedachte zijn gekomen. Ik aarzel geen moment en gooi de vraag zo in de groep.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik geen blad voor mijn mond neem. Dus ook over dit onderwerp niet. Grote ogen kijken mij even verschrikt aan. Als ik begin te lachen én zeg dat ik inderdaad iets minder strak op de lijn let, komt het geklets los. Eén van hen begint de signalen op te sommen.

– Ze zien me steeds thee, water en andere drankjes zonder alcohol drinken.
– We hebben twee avondjes overgeslagen, omdat ik ziek was. En als we er zijn, gaan we zo vroeg naar huis.
– Ik klaag dat ik moe ben.

Volgens mij kunnen deze signalen echt werkelijk alles betekenen. Maar ze – met name de dames – zijn er over uit: ‘Patricia is zwanger’. Moet ik ze toch teleurstellen, want dat is dus niet zo.

Dit is een mooi voorbeeld van dat als je wil dat iets zo is, dat je dan ook signalen oppikt dat het inderdaad zo is. Dat het heel wat anders kan betekenen, zie je dan met lief over het hoofd. Zo zijn wij in onze vriendengroep het enige stel dat nog geen kids heeft. Ja, hoe leuk zou het dan zijn, dat wij die hele bende nog verder aanvullen.

Maar zo makkelijk is het niet…

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
4 comments
 • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
  feb 13, 2017 (23:47)

  […] zo’n kleintje… 26 oktober 2015 – Ze denken dat je zwanger bent… 27 oktober 2015 – Zwanger! Hoe dan? 28 oktober 2015 – Voorspelling van zwangerschap maakt veel […]

 • Bas de Leeuw
  okt 27, 2015 (08:57)

  Als de kenmerken van zwangerschap zijn: geen menstruatie, dikke buik, thee drinken en moe zijn…….. dan ben ik dus zwanger!!!

 • Jacoline
  okt 27, 2015 (09:11)

  Zo herkenbaar! Als je nog geen kinderen hebt, dan zul je er wel mee bezig zijn.. Want tja dat wilt iedereen toch? Het blijft een moeilijk onderwerp waarbij veel mensen denken dat het niet bestaat, vrouwen die geen kinderwens hebben. Goed dat jij het zo bespreekbaar maakt! Ik herken veel aspecten en dat is fijn om te lezen, dan voel je je niet alleen ?

  • twijfelmoeder
   okt 27, 2015 (10:11)

   Wat leuk dat je reageert. Ja, mensen vinden je al snel raar als je als vrouw aangeeft het nog niet te weten.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: