Column
Welke kant gaat het op met jullie kinderwens?

Welke kant gaat het op met jullie kinderwens? Een vraag die bekenden best beantwoord hadden willen hebben. Toch is het geruime tijd een onderwerp geweest waar niet over gesproken werd. Het doorbreken van een taboe bleek zo toch best lastig. Ging het er namelijk wel over dan kwam dat juist door extreme uitspraken van anderen. Uitspraken waardoor ik me weer moest verdedigen. Maar nooit het achterste van mijn tong liet zien.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Kon ik dat op dat moment? Geen idee: misschien was ik er zelf ook gewoon niet uit. Verschillende scenario’s schoten vaak door m’n hoofd. Van elkaar loslaten, omdat dit jouw grote droom was. Tot aan het idee dat de Russische roulette maar moest bepalen of het er van kwam of niet.

Omdat er meer veranderingen aankwamen – met name op werkvlak – hebben we het toen bewust laten rusten. Een moment waarop de druk even van de ketel was en het toekomstbeeld juist steeds scherper in beeld kwam. Argumenten waarom ik het niet wilde, verdwenen naar de achtergrond. Als ik naar m’n nichtje keek – vooral via FaceTime in verband met de afstand – kreeg ik steeds meer een vertrouwd gevoel. Zijn dat nu die rammelende eierstokken? Ik durf het niet te zeggen.

Dit in combinatie met het feit dat we in onze omgeving steeds vaker hoorden dat stellen in de medische mallemolen terecht waren gekomen, zette me nog meer aan het denken. Zo maakbaar is het allemaal niet. Moet je dan wel wachten op dat ene moment waarop je denkt ‘nu zijn er zelfs geen kleine hobbeltjes meer op de weg’. Nee, dat moment komt er toch nooit. Als er iets is dat ik van het ondernemerschap heb geleerd, is het wel dat echt niets in het leven zeker is. Waarom dan langer wachten als je weet dat je deze droom met z’n tweetjes wilt realiseren? Met de jaren neemt namelijk je vruchtbaarheid niet toe…

Hoe het uiteindelijk is afgelopen, weten jullie inmiddels… De aankomende tijd neem ik jullie mee op mijn reis, want één ding is me inmiddels al duidelijk: ik beleef de zwangerschap toch niet helemaal volgens de cliché-manier.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: