Guilty pleasure: foute kersttrui

Foute kersttruien zijn het in deze tijd van het jaar natuurlijk helemaal. Ik heb er echt altijd eentje willen hebben, maar kon me voorgaande jaren altijd inhouden met het motto ‘waarom zou je veel geld uitgeven aan een trui die je hoogstens één of twee dagen per jaar draagt’. Dit jaar is dat anders. De foute kersttrui komt via Wehkamp letterlijk op mijn pad. En dat voor het goede doel!

Nog tot en met 28 december roept Wehkamp Nederlanders op om een fout van zijn of haar foute #kerstlook te delen op hun Facebook-pagina. Daarmee maak je kans op een cadeaubon ter waarde van 200,- euro. Maar dat is niet het belangrijkste. Het draait om het goede doel dat ze aan deze actie hebben verbonden. Voor iedere ingezonden foto schenken zij namelijk één euro aan het Ronald McDonald Kinderfonds. De opbrengst wordt verdeeld onder de zestien Ronald McDonald Huizen, waar een ziek kind altijd zijn ouders dichtbij heeft. De huizen liggen namelijk allemaal op loopafstand van het ziekenhuis. Zo zijn mama en papa altijd in de buurt voor een kus, een knuffel over een verhaaltje voor het slapengaan. Of in dit geval om samen kerst te vieren.

Kijk als je zo’n foute kersttrui voor het goede doel draagt, is het toch heel anders hè. Dan moet je ‘m gewoon ‘rocken’, zelfs met zwangere buik. Des te fouter de print, des te gaver het totaalplaatje. We moeten onszelf ook gewoon niet te serieus nemen. In deze tijd van het jaar draait het tenslotte ook allemaal om respect. Wil jij die trui dragen, dan juich ik dat dus toe en veroordeel je niet. Dat vind ik ook zo gaaf aan ouders die al op jonge leeftijdgenoten kind gewoon hun eigen stijl laten bepalen. Dan moet ik meteen denken aan de zoon van columniste Roos Schlikker, die met zijn creatieve geest de ene na de andere geniale outfit uit zijn kast te voorschijn tovert. Roos vindt dat gewoon goed; kijk dat waardeer ik. Zo’n moeder hoop ik later ook te zijn.

En daarom draag ik deze dagen gewoon trots mijn foute kersttrui. Dat-ie uit de gewone collectie komt, maakt helemaal niets uit. Mijn buik komt er goed in uit. Gaat-ie nu niet zo lekker over je buik, dan kun je natuurlijk zelf ook creatief aan de slag gaan. Met een foute trui kun je tenslotte alles doen. Okay, natuurlijk ligt dat ook aan het bedrag dat je voor de trui hebt uitgegeven, maar ze zijn steeds scherper geprijsd. Wat je kunt doen? Knip ‘m in het midden van je buik open of juist aan een van de zijkanten, schuif de trui boven je buik en knoop de twee kanten vervolgens aan elkaar. Daaronder kun je dan gewoon een effen shirt dragen of een lekkere gekke zwangerschapsband. Wil je dit gaan doen, let dan wel op de afbeelding.

Met deze kat is die methode toch lastiger. Hierbij zou je de splitjes aan beide zijkanten kunnen vergroten, zodat ie meer op je buik ligt. Of je knoopt ‘m gewoon, zoals een heuse kakker – met de afbeelding natuurlijk in beeld op je rug – om je nek. Ideaal, want door je hormonen heb je het misschien al zo heet en heb je geen zin om in die warme trui te zitten te zweten. In dat geval kun je ‘m ook schuin knopen. Ene mouw over de schouder, aan de andere kant onder de oksel en shinen maar. Ja, ook als zwangere vrouw mag je gewoon met kersttrui gezien worden!

Doe jij ook mee aan deze actie? Trek die foute kersttrui maar aan!

Twijfel jij over je kinderwens?

december 24, 2016 /