Buikfoto’s maken? Wat een gedoe; ik sla over!

Buikfoto’s maken: dat hoor je – als ik mijn mede-zwangere bloggers zo volg – te doen. Maar waarom? Wat een gedoe is dat zeg. Nee, ik sla over…

Je hebt allerlei leuke dagboeken waarin je je zwangerschap week voor week kunt beschrijven. Als ik er in wil beginnen, ontdek ik meteen dat ik buikfoto’s had moeten maken. Tja als je er bij zeven weken pas achterkomt, heb je toch wat gemist… het boek blijft verder dan ook leeg. Half werk daar begin ik niet aan.

Als ik alle bloggers zo zie poseren, denk ik nog even dat ik op TwijfelMoeder natuurlijk niet kan achterblijven. Nou, ik kan je zeggen ‘wat een gedoe is dat!’. Selfies waarop met de buik mooi in beeld zijn onneembaar zonder dat je voor een spiegel staat. Iets creatievers doen, dan mist er altijd wel een arm, deel van mijn gezicht of je ziet niet eens een buik. Dan zou je dus iedere keer je partner moeten vragen. Doet mijn lief vast, maar daar komt de volgende hindernis: dat moet je dan niet vergeten. Een mooie uitdaging als je weet dat dingen vergeten mijn beste eigenschap is geworden sinds de zwangerschaps hormonen zich meester van mij hebben gemaakt.

Ik vraag me ook af waarvoor je die buikfoto’s daadwerkelijk gebruikt? Is het puur praktisch? Om de groei te zien en het feit dat de baby is ingedaald? Of hoort dit wat jou betreft in het plakboek van je kindje. Ja, ik zie ook wel eens hele gave fotoshoots met een zwangere buik in de hoofdrol, maar dat trekt mij helemaal niet

Ze zeggen ook dat ik zo’n mooie buik heb – ‘prachtig naar voren gedragen’ maar eerlijk gezegd dat doet me dan weer heel weinig. Ik snap dat die buik jou nu alle ruimte geeft, maar ik vind ‘m ook best onhandig. Gelukkig vormt het vruchtwater en de placenta een fijn stootkussen, want ik ben al regelmatig met mn buik ergens tegenaan gelopen.

Voor mij dus geen buikfoto’s.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 27, 2017 /