Guilty pleasure: Candy Crush Saga-verslaving

Candy Crush Saga-verslaving… ‘Is het zo erg?’, vraag je je misschien af… Nou, ik moet echt toegeven dat ik menig uur doorbreng, terwijl ik de felgekleurde vormpjes in een rijtje van drie, vier of vijf probeer te krijgen. Af en toe gil ik daar hard bij, waardoor mijn lief volgens mij al een paar keer heeft gedacht dat mijn vliezen zijn gebroken. Natuurlijk kan ik ‘m dan meteen geruststellen en moet ik toegeven dat ik de kreet alleen van frustratie door de woon- of slaapkamer slingerde.

Natuurlijk is Candy Crash al jarenlang populair – en irritant vanwege die Facebook-updates en verzoeken van je vrienden; dat vond ik tot voor kort in ieder geval – maar ik heb het echt nog maar een maandje of zo ontdekt. En dat ook nog eens op een bijzondere plek, namelijk tijdens een zakelijke netwerkbijeenkomst. Eén van de andere leden van onze BNI Bordeaux Land van Cuijk club vroeg tijdens de wekelijkse zoekvraag namelijk naar Candy Crash Saga-’tegenstanders van niveau’. Ze vertelde dat dit spelletje ervoor zorgt dat ze kan ontspannen en het werk helemaal kan vergeten. Kijk: dat sprak mij wel aan. Ontspanning heb je als zwangere tenslotte toch nodig én als mijn lijf echt geen zin meer heeft om te werken, zal ik toch ook wat entertainment in mijn verlof moeten hebben.

Dus downloadde ik enthousiast het spelletje op mijn mobiel. En ik ging voorspoedig. Binnen no time had ik de eerste levels allemaal weggespeeld, zonder dat ik daar levens bij verloor. Ja, het was af en toe irritant dat ik ruim drie dagen moest wachten voordat ik weer naar het volgende niveau mocht, maar dat hoorde er nu eenmaal bij. Tot ik tijdens de kerstdagen vernam, dat je vrienden je ook toegang tot die niveaus kunnen geven. Tijd dus om op Facebook – jawel, tijdens Kerstmis – te vragen of er zich nog meer Candy Crushers onder mijn vrienden bevonden. Check! Die konden me dus helpen, zodat ik mijn vermaak tijdens de feestdagen ook had gevonden. Vanaf dat moment ben ik helemaal los. Ik wil verder komen. Punten scoren. Van vrienden winnen. Ach, en wie doe ik er kwaad mee als ik ’s nachts maar weer eens wakker wordt uit een vervelende droom en echt even moet ontspannen…

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 7, 2017 /