Guilty pleasure: TLC Say Yes To The Dress

TV-zender TLC klonk voorheen nooit zo vaak door de woonkamer, maar sinds ik zwanger ben is dat wel anders. Ik kan namelijk niet wegzappen bij programma’s als Say Yes To The Dress en alle andere trouwjurk-programma’s die deze zender in het pakket heeft. En dat zijn er een hoop kan ik je vertellen…

Nu denk je misschien: wat is daar nu zo vreemd aan… Of waarom is het kijken van zo’n programma nu een ‘guilty pleasure’. Nou… ik ben het meisje dat nooit droomde van een gigantische prinsessenjurk. Ik ben de vrouw die dat soort winkels zelfs tijdens de zoektocht naar mijn droomjurk vakkundig heeft gemeden. Okay, alleen om trouwschoenen en een corset te passen en vervolgens weer heel snel in de auto plaats te nemen. Tijdens de zoektocht naar de droomjurk van mijn zusje heb ik me zelfs verbaasd over de werkwijze in dit soort winkels. Nee, wat was ik blij dat ik een bevriende ontwerpster mijn jurk heb laten maken. Geen gedoe met eindeloos passen, maar schetsen, maten op laten meten, eerste proef dragen en vervolgens het geheel laten finetunen, zodat ik vliegensvlug klaar was voor de grote dag. En dat ook nog eens in een unieke jurk.

Maar sinds ik zwanger ben, kan ik dus wel genieten van tv-shows waarin een dame de ene na de andere jurk aan haar familie showt. Natuurlijk gaat dat altijd gepaard met de nodige emoties en een pittig verhaal. Dat scoort nu eenmaal; dat weet de human interest journalist in mij maar al te goed. Het maakt me ook niet uit of het gaat om de Amerikaanse variant, de Nederlandse (jawel, daarin kwam Patricia Paay zelfs nog voorbij), de Canadese of Britse – ik kan ze in marathon variant allemaal verslinden. Heerlijk onder mijn dekentje op de bank.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 14, 2017 /