#misschienwordjebinnenkortvader

Dus we wilden een baby en dus gingen we die maken. Pil eruit. Foliumzuur erin. Om de dag seks en … geen baby… Lees vandaag het gastblog van één van de schrijfsters van ‘Buskruit met muisjes’. Wist je dat er aanstaande dinsdag namelijk weer een nieuw boek van deze dames verschijnt: ‘D’r op of d’r onder’.

Na drie maanden netjes om de dag seksen begon er langzaam iets aan me te knagen. Ik twijfelde aan mijn lichaam ‘kon mijn lichaam geen babies maken?’ Of kon zijn lichaam geen babies maken? Ik absorbeerde alles wat er op internet te vinden was en nam alles voor waar aan. ‘Je moet klaarkomen om een baby te maken’. Hoe harder ik probeerde klaar te komen hoe minder er iets leek te gebeuren. Achteraf begrijp ik niet hoe ik zo dwangmatig heb kunnen zijn, maar ja dat is nu makkelijk praten. Niet alleen is het feitelijk onjuist dat je klaar moet komen, het legt alleen maar meer druk op jou en dus ook op je partner en dat werkt al helemáál averechts. Het is wel zo dat door het klaarkomen je van binnen meestal natter bent en dat zorgt voor een goede glijbaan voor de zaadjes. Maar je begrijpt zelf wel dat genieten van de seks je ook ‘natter’ maakt en dat klaarkomen dus geen must is. Ontspannen en genieten daarentegen…

Hoe dan ook, ik bleef het internet afstruinen en kwam nog veel meer tegen. Ik wilde eigenlijk alleen nog maar seks als ik een vermoeden had dat ik ovuleerde en dus kon je rustig constateren dat wij ‘ovulatieseks’ hadden. Mijn man werd af en toe gek van me, behalve dat we op gezette tijden seks hadden mocht hij niet meer met zijn laptop op schoot werken en vroeg ik hem regelmatig na de daad mijn benen in de lucht te houden. ‘Als mijn vrienden dit ooit horen’ beet hij me toe. Toen was hij nog in de veronderstelling dat hij de enige van zijn vriendengroep was. Inmiddels heb ik van meerdere gynaecologen gehoord dat het inderdaad geen kwaad kan om de zwaartekracht een beetje te helpen en dat vrouwen die een lUI behandeling ondergaan, daarna 20 minuten een kussentje onder hun billen krijgen. Dus die benen in de lucht is zo gek nog niet. Aan de andere kant ken ik ook vrouwen die zwanger zijn geraakt van een vluggertje rechtop zittend in de auto. Anyway een lichte barst in ons seksleven was geboren, voorlopig waren we verder af van een baby dan ooit. Ik had inmiddels een redelijk beeld van mijn menstruatiecyclus en had mijn spaargeld ongeveer besteed aan ovulatietesten en niets leek te helpen. We waren zes maanden verder en ik was inmiddels ten einde raad. Omdat mijn cyclus steeds verschilde in dagen dacht ik dat ik een onregelmatige cyclus had, maar dat bleek pas zo te zijn als je cyclus elke maand meer dan een week scheelt met de vorige. Voor mij betekende het in praktijk dat ik veel ovulatiesten moest gebruiken om mijn ovulatie te ontdekken en wij dus ook de dagen dat de ovulatietest een ‘nee’ aangaf seks hadden omdat ik geen enkel risico wilde lopen mijn eisprong te missen. Je zou denken dat mijn man blij was dat we het eindelijk niet meer alleen rond de vermoedelijke eisprong deden, maar het tegendeel was waar. Hij voelde zich Herman* en had er behoorlijk genoeg van. Dus ik besloot te temperaturen. Pfff, wat een gedoe dacht ik, maar het viel mee. Ik zorgde dat ik vóórdat ik s‘ morgens opstond mijn temperatuur opnam en ontdekte zo waar een lichte stijging van mijn temperatuur! Het was die dag vaderdag (ja, ik was zelfs al met vaderdag bezig) en dus kocht ik prachtige hoge hakken voor mezelf en liep die avond naakt op diezelfde hakken de slaapkamer in om zijn #misschienwordjebinnenkortvader- cadeau te verzilveren. Mijn man kon er wel om lachen en die avond is naar alle waarschijnlijkheid onze lieve dochter verwekt, want negen maanden later ging onze wens in vervulling.
Daarna hebben we samen nog een kindje gekregen en of je het gelooft of niet: ik was van hem binnen 1 maand zwanger, zonder temperaturen, zonder hoge hakken en mét laptop op schoot 😉

*Herman was een spermastier in de jaren ’90 die gebruikt werd om koeien kunstmatig mee te bevruchten

Nina, Noor en Marieke zijn moeders van samen tien kinderen en schreven in samenwerking met medisch specialisten: D’r op of d’r onder. Alles wat je (niet) wilt weten over het maken van een baby. In dit boek vind je tips en een duidelijk onderscheid tussen feiten en fabels die bij kunnen dragen aan een vlotte zwangerschap. Daarnaast word je op weg geholpen wanneer je eenmaal zwanger bent en vind je een week tot week kalender, nét even anders dan alle andere kalenders.

Meer van deze dames lezen:

In deze update zijn affiliate-links van Bol.com verwerkt. Klik je hier op en doe je vervolgens een bestelling bij deze webwinkel, dan ontvangt TwijfelMoeder hier een klein percentage van. Hiermee steun je dit initiatief en kunnen kosten als webhosting en onderhoud aan de site worden gedaan.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 15, 2017 /