Check
RTL Boulevard: hoeveel laat jij van kids zien

RTL Boulevard besteedt in de aflevering van straks (start om 18.35 uur op RTL 4) aandacht aan het onderwerp: hoeveel laat je van je kleine kids zien op social media? En wat vinden zij daarvan als ze 18 zijn.

UPDATE: 23.37 UUR. BEKIJK HET FRAGMENT HIER.

Dit twittert Quest-hoofdredacteur Thomas Hendriks net, en volgens mij – als ik de tweets zo een beetje goed volg – gaat Phaedra Werkhoven (ken je als voormalig hoofdredacteur van een Mama-tijdschrift, schrijft nu het boek ‘Mama is ook maar een mens‘ met Suus Ruis) ook aanschuiven aan de desk om het over dit onderwerp te hebben.

Ik vind het echt razend interessant, omdat ik hier op TwijfelMoeder – met name in mijn columns – ook hele persoonlijke zaken beschrijf. Toch hebben mijn lief en ik er wel goed over nagedacht wat we wel en niet delen. Zo noem ik zijn naam niet, zal de naam van ons kindje niet benoemd worden en gaan we al helemaal geen foto’s delen. Misschien wel wat foto’s waarop je de baby vaag ziet, maar in ieder geval nooit herkenbaar in beeld gebracht. Zo wil ik dat op de andere social media kanalen die ik gebruik ook doen. Kost me misschien wel lezers: als je andere mama-bloggers hoort, dan scoren de persoonlijke fotoverslagen echt keer op keer weer sky high. Maar ik wil dat mijn kind hierin later zelf een keuze heeft. Ik vind het ook gênant als mijn moeder opeens een kinderfoto van mij zou delen op haar Facebook (al heeft ze een minimaal aantal vrienden, die ik allemaal ken).

Dit is dus zeker een onderwerp dat ik zelf ook nog eens uitvoeriger ga beschrijven. Nu ik de mamablogs volg, verbaas ik me er namelijk keer op keer over wat ze allemaal wel niet laten zien. Het draait soms puur en alleen om de foto’s van het kind. Tja, dan kun je zeggen dat hij/zij dat leuk vindt, maar wat weet een kind van een jaar of vijf, zes nu over wie die foto’s uiteindelijk allemaal te zien krijgen. Weten we dat zelf eigenlijk wel? Het internet is gigantisch…

Zo, nu snel de tv alvast op RTL 4 zetten, zodat ik het onderwerp niet mis. Na de aflevering kunnen we er natuurlijk onder dit bericht ook verder over discussiëren.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
3 comments
 • Leonie van Mil
  feb 02, 2017 (07:25)

  Ik heb er toevallig zelf ook een keer een artikel over geschreven. Mij verbaast het ook hoeveel ouders delen. Mijn kleine kan net kiezen welke foto’s hij wil laten zien en dus laat ik (op één of twee foto’s na) hem niet herkenbaar in beeld. Ik heb mij op instagram echt verbaast over een moeder die blote billetjes van haar plassende mannetje online zette. En kinderen in bad vind ik ook echt niet oké.

 • Yvonne
  feb 01, 2017 (21:50)

  Ik ben het volledig met je eens! Ik heb zelf geen social mediakanalen maar ik zou ook nooit foto’s van mijn kind delen.

 • Sharenting: ouders plaatsen voortdurend van alles over kids op social media
  jan 31, 2017 (23:38)

  […] ouders voortdurend updates en foto’s op social media plaatsen over hun kinderen. Een trend waar RTL Boulevard het vanavond over had. Niet zo gek, want menig BN’er maakt zich hier schuldig aan. Maar laten we mamabloggers […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: