Dick Bruna overleden; dankzij Nijntje vergeten we ‘m niet

Dick Bruna is donderdagavond op 89-jarige leeftijd overleden, zie ik net in mijn mailbox binnen vallen. Wat is deze man een held voor veel kinderen. Een onzichtbare held dan wel te verstaan, want zij zijn natuurlijk fan van Nijntje en de bekende vriendjes van dit konijntje dat we allemaal kennen.

Nijntje

Wie is er niet groot geworden met Nijntje? Ik herinner me zelfs dat ik deze boekjes als kind heb gelezen. Ja, wat was ik toen nog jong. Maar met een zusje, die vier jaar jonger is, kun je je bepaalde items absoluut nog voor de geest halen. De Nijntje boekjes werden ook in de bibliotheek gehaald; al is dat met kindjes wel oppassen heb ik door de jaren heen in mijn omgeving wel gezien. De plaatjes zijn niet alleen leuk; er op krassen of proberen te scheuren (wat bij de dikke Nijntje boekjes natuurlijk amper lukt).

Nijntje cadeautjes

Nu we zelf een kleintje verwachten, hebben we de eerste Nijntje cadeautjes ook al gekregen. Wat ben ik daar blij mee. Ik vind het konijntje namelijk zo’n vriendelijke uitstraling hebben. Dat is toch meteen iedere baby’s vriendje. Dat zie ik ook aan mijn neefje en nichtje. Die laatste zit maar al te graag in het roze Nijntje stoeltje met haar dito knuffeltje. Zonder haar Nijntje-lapje kan ze niet slapen. En hopelijk leert ze binnenkort dankzij ons cadeautje voor haar verjaardag ook langzaam de tijd. Ze krijgt namelijk de Nijntje slaaptrainer.

Dick Bruna

Ja, zo heeft Dick Bruna niet alleen gezorgd voor prachtige illustraties en leerrijke boekjes (want van ieder verhaaltje – hoe kort ook – steekt zo’n kleintje toch weer wat op), maar ook voor heel veel leuke producten. Zo zijn er maar liefst 120 Nijntje boeken verschenen! Meer dan tachtig miljoen boeken zijn er van Nijntje – of Miffy zoals ze in het buitenland meestal wordt genoemd – verkocht. En dan die ontelbare producten. De waarde van het merk wordt maar liefst op 300 miljoen euro geschat. Toch bleef Dick Bruna altijd heel gewoon; en juist dat ‘gewone’ is volgens mij ook de kracht van Nijntje.

Wat er zoal van Nijntje is gemaakt? Neem maar eens een kijkje in de Nijntje-shop bij Bol.com *.

* Dit is een partner-link: met jouw aankoop bij Bol.com steun je TwijfelMoeder. Je betaalt niets extra’s, maar wij krijgen een klein percentage uitgekeerd. Geld dat meteen weer terug in de site vloeit, namelijk voor beheer en onderhoud. Dankjewel als je hier via die link of één van de advertenties op de site ook een steentje aan bijdraagt.

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 17, 2017 /