Column
Ongeduldig en stik nieuwsgierig: is-de-baby-er-al app’ers

Ongeduldig en stik nieuwsgierig zijn ze. Als je zelf zwanger bent geweest en heel dichtbij de uitgerekende datum kwam – of er zelfs overheen zoals ik – ken je ze vast: de is-de-baby-er-al app’ers. Je kunt ze ook beter kennen als de is-alles-nog-rustig vragers. Als mijn mobiel voor de zoveelste keer piept, zou ik ‘neehee’ willen gillen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Dat doe ik niet. Heel fatsoenlijk en eerlijk geef ik gewoon een antwoord. Lief toch dat ze informeren, denk ik dan. Ik weet zelfs mijn hormonsters te onderdrukken, want die willen het liefst iets sturen als ‘ben je nu opeens wel geïnteresseerd, terwijl je de rest van de zwangerschap nooit naar mijn status hebt geïnformeerd…’. of ‘dat hoor je wel op zijn of haar eerste verjaardag’. Ja ik word er ook wel een beetje recalcitrant van; zullen we de geboorte van ons kleintje straks gewoon lekker even voor ons zelf houden?

Nu moet ik zeggen dat ik voor deze berichtjes wel gewaarschuwd bent. Een collega van mijn lief stuurde al een berichtje met succeswensen. En de woorden “wilde alleen even laten weten dat ik aan je denk. Ik kan me nog goed voor de geest halen hoe dat wachten voelde en dat je dan iedere dag tig berichtjes kreeg van mensen die vragen hoe het gaat en of de baby al geboren is enzovoorts. Ik dacht dan altijd: ‘NEE anders had je t wel gehoord!'” Ze informeert al hele zwangerschap en heeft me ook de nodige nuttige tips gegeven. Ik vind het dus niet vervelend, schrijf zelfs terug dat die berichtjes wel meevallen…

Nou, dat had ik beter niet kunnen doen… Hier stromen de berichten nu ook binnen. Vandaar even via deze weg, zodat jullie het allemaal weten. Nee, ons kindje is er nog niet. Hij of zij zit heerlijk in mijn buik en ook ik heb weinig klachten (op de hormonen na…). We wachten dus rustig af. Als het zover is, kun je het hier lezen.

Alle columns van TwijfelMoeder lezen, klik dan hier. Ik heb ze in chronologische volgorde voor je op een rijtje gezet. 

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
9 comments
 • Lees mee 22: mijn favorieten van afgelopen week – Lotus Writings
  mrt 25, 2017 (08:12)

  […] altijd. Zodra je richting het einde gaat (en helemaal wanneer je de veertig weken passeert), wordt belangstelling soms een beetje vervelend. Patricia van Twijfelmoeder schreef een openhartige […]

 • marleen
  mrt 23, 2017 (16:32)

  Hahhahaha ik doe dit ook bij mensen!
  Maar ik kan me voorstellen dat het irritant is 😉

  • Nicole @ Everyday-Life.nl
   mrt 25, 2017 (17:17)

   Hahaha nee hoor vond het wel lief dat je me elke dag appte 😉

 • Uitgerekende datum voorbij; zo blijf je relaxt
  mrt 23, 2017 (07:16)

  […] je het vooral heel zwaar, omdat anderen steeds vragen of je al bent bevallen, dan heb ik nog een goede tip gekregen op mijn Facebook-pagina (like je die […]

 • Merel
  mrt 23, 2017 (06:29)

  Zelf nooit meegemaakt, omdat ze alle drie voor de veertig weken kwamen (laatste twee zelfs met 37 weken). Maar weet dat mijn zusje er soms ook gek werd. Die heeft haar telefoon gewoon uitgezet en haar WhatsApp status op offline laten staan. Alleen naasten wisten hoe het ging. Moet zeggen dat ik ook heel vaak wilde vragen hoe het ging, omdat ik zo nieuwsgierig was naar m’n neefje haha. Maar bij de rest van de wereld denk ik altijd je hoort het vanzelf. Zo’n baby blijft echt niet zitten tot zijn achtendertigste.

 • MamaIssues
  mrt 22, 2017 (18:36)

  Vervelend he!! En meestal begint het al vanaf 36 weken ofzo…Neeheeeeeeeeeeee er is nog niksssss haha
  Ach ja ik denk gewoon wel lief bedoeld 🙂

 • Charlotte
  mrt 22, 2017 (18:34)

  Hihi ik hoop zo dat onze baby er net voor de uitgerekende datum is… Heel veel succes alvast voor jou, hopelijk laat jullie baby niet lang meer op zich wachten!

 • Vlijtig Liesje
  mrt 22, 2017 (15:09)

  Jeetje, dat lijkt me best heel onrustig zeg. Dat probleem had ik dan weer niet 13 jaar geleden inmiddels.

 • Krystle/ Batboy
  mrt 22, 2017 (09:16)

  Ik vond het wel irritant dat ze mij steeds vroegen of de baby er al is.
  Ik denk wel dat ik een app zou downloaden haha

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: