Ongeduldig en stik nieuwsgierig: is-de-baby-er-al app’ers

Ongeduldig en stik nieuwsgierig zijn ze. Als je zelf zwanger bent geweest en heel dichtbij de uitgerekende datum kwam – of er zelfs overheen zoals ik – ken je ze vast: de is-de-baby-er-al app’ers. Je kunt ze ook beter kennen als de is-alles-nog-rustig vragers. Als mijn mobiel voor de zoveelste keer piept, zou ik ‘neehee’ willen gillen.

Dat doe ik niet. Heel fatsoenlijk en eerlijk geef ik gewoon een antwoord. Lief toch dat ze informeren, denk ik dan. Ik weet zelfs mijn hormonsters te onderdrukken, want die willen het liefst iets sturen als ‘ben je nu opeens wel geïnteresseerd, terwijl je de rest van de zwangerschap nooit naar mijn status hebt geïnformeerd…’. of ‘dat hoor je wel op zijn of haar eerste verjaardag’. Ja ik word er ook wel een beetje recalcitrant van; zullen we de geboorte van ons kleintje straks gewoon lekker even voor ons zelf houden?

Nu moet ik zeggen dat ik voor deze berichtjes wel gewaarschuwd bent. Een collega van mijn lief stuurde al een berichtje met succeswensen. En de woorden “wilde alleen even laten weten dat ik aan je denk. Ik kan me nog goed voor de geest halen hoe dat wachten voelde en dat je dan iedere dag tig berichtjes kreeg van mensen die vragen hoe het gaat en of de baby al geboren is enzovoorts. Ik dacht dan altijd: ‘NEE anders had je t wel gehoord!'” Ze informeert al hele zwangerschap en heeft me ook de nodige nuttige tips gegeven. Ik vind het dus niet vervelend, schrijf zelfs terug dat die berichtjes wel meevallen…

Nou, dat had ik beter niet kunnen doen… Hier stromen de berichten nu ook binnen. Vandaar even via deze weg, zodat jullie het allemaal weten. Nee, ons kindje is er nog niet. Hij of zij zit heerlijk in mijn buik en ook ik heb weinig klachten (op de hormonen na…). We wachten dus rustig af. Als het zover is, kun je het hier lezen.

Alle columns van TwijfelMoeder lezen, klik dan hier. Ik heb ze in chronologische volgorde voor je op een rijtje gezet. 

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 22, 2017 /