Wratjes verwijderen met Wortie Liquid

Wratjes… maar liefst een derde van alle kinderen krijgt er last van. Ik was ook één van die kinderen. Het begon met een simpel plekje op mijn voet, maar het eindigde met ontelbare bultjes op zowel mijn voeten als handen. Daarom valt het persbericht van Wortie Liquid op in de massa van berichten; ik heb het product zelf niet getest, maar kan me voorstellen dat je als ouder wel van het bestaan op de hoogte wil zijn. Vandaar dat ik het deel mét mijn verhaal.

Alles hebben we geprobeerd om de wratjes onder controle te krijgen. Van middeltjes uit de apotheek, bevriezen door de dokter, ’s ochtends erover plassen tot aan alternatieve methoden van bijzondere figuren. In eerste instantie had ik er weinig last van, maar hoe ouder ik werd des te meer ging ik me schamen. En niet alleen ik, maar ook mijn ouders maakten zich er druk om. Dat kan ik me wel voorstellen; wratjes hebben toch iets viezigs over zich heen. En dan kun je er ook nog echt last van hebben. Ik kan me de pijn niet herinneren, maar zere vingers bij het spelen of pijn onder de voetjes bij het rennen zijn geen uitzondering voor kinderen met wratjes.

Wratjes: wat zijn dat?

Wratjes zijn harde, eeltachtige vergroeiingen van de huid die meestal wordt veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV). Vooral in zwembaden en gymzalen is de kans op infectie groot. De huidcellen gaan zich vervolgens sneller delen en vormen een dikkere hoornlaag dan normaal. Het resultaat is een wrat en door eraan te zitten kunnen er nog meer wratjes ontstaan. Beter snel aanpakken dus, zodat je kindje weer wrat-vrij voor de dag kan komen.

Bij mij heeft uiteindelijk zo’n alternatieve methode gewerkt. Althans, dat denken we. Je gaat waarschijnlijk lachen als je het verhaal leest – en ik moet toegeven het klinkt ook als kwakzalverij – maar het heeft geholpen. Net voor ik naar de middelbare school moest – het moment dat je echt van die dingen af wil zijn – was ik mijn wratjes kwijt, dankzij het gebed van een buurtbewoner. Via-via hadden we gehoord dat hij ‘wratjes weg kon lezen’. Dat betekende dat ik van hem wat geld kreeg – vijf cent per wratje volgens mij – en dat hij vervolgens ging bidden. En inderdaad niet veel later verdwenen ze als sneeuw voor de zon; nooit heb ik meer een wratje terug gezien. Heel bizar.

Als ik bij mijn kindje wratjes zou ontdekken, dan zou ik ook alles proberen. Natuurlijk begin je dan bij de reguliere producten die er voor handen zijn. Nieuw in dat segment is nu dus de Wortie Liquid. Wortie – herkenbaar aan de vrolijke pinguïn – weet alles over wratten en hoe je ze het beste kunt bestrijden. Speciaal voor ouders die geen bevriezende producten willen gebruiken is er nu Wortie Liquid. De unieke formule breng je met het precisieborsteltje alleen aan op de wrat en omdat er in het wratje zelf geen gevoel zit, is de behandeling pijnloos. De actieve ingrediënten werken op twee manier: glycolzuur verzacht de harde toplaag, de stof TCA – trichloorazijnzuur – werkt in op het binnenste van de wrat. Wortie Liquid is effectief maar niet agressief en veilig voor kinderen vanaf vier jaar. Even aanbrengen, 30 seconden laten drogen en afplakken met de onzichtbare waterproof pleister. Omdat Wortie Liquid zo supersnel werkt ben je er dus veel eerder en in minder behandelingen vanaf – een behandeling per drie dagen is voldoende om de wrat in vier weken volledig te laten verdwijnen.

Wortie Liquid is verkrijgbaar bij de drogisterij of online voor de verkoopadviesprijs van € 14,95. Eén verpakking is voldoende voor 18 behandelingen en bevat naast de Wortie vloeibare formule tevens transparante pleisters voor maximale werking en bescherming. Het assortiment bestaat verder uit de drie cryotherapieproducten Wortie, Wortie Advanced en Wortie Steelwratjes verwijderaar. Zie voor meer informatie en verkooppunten ook www.wortie.nl.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

maart 24, 2017 /