Goedkope Pampers? Tips bij het scoren van voordelige luiers

Goedkope Pampers waar scoor je die? In dit artikel deel ik mijn tips. Tijdens het schrijven van deze update is mijn kleine man alweer bijna 2,5 en heb ik nog nooit luiers gekocht als ze niet in de aanbieding waren. Iedere keer heb ik 50% korting gescoord. Hoe? Dat leg ik uit.

Bij Bol.com zijn de pampers vaak in de aanbieding.

Goedkope pampers

Met dank aan mijn roots – ons Zeeuwen bin zuunig – en het 24/7 luier-lijntje op de app met mijn zusje en moeder lukt het me om luiers alleen te kopen als ze aangeboden worden met 50% korting. Dat betekent niet alleen de reclamefoldertjes goed in de gaten houden om te kijken of er as we speak een geweldige Pampers aanbieding is, maar ook een hoop rekenwerk. Je wil tenslotte niet zonder luiers komen te zitten. Of misschien nog erger: met te kleine Pampers…

Nieuwbakken moeder

Als nieuwbakken moeder (ik schreef dit artikel oorspronkelijk in mei 2017 – inmiddels zijn we dus al twee jaar verder in het moederschap) is mijn kennis over luiers echt nog minimaal. Het is dan ook fijn dat mijn moeder en zusje met alle liefde hun kennis met mij delen. Al voor zijn geboorte heeft zoonlief in plaats van speeltjes en kleertjes – die heeft ie tenslotte al genoeg – een aantal pakken Pampers gekregen. Nummertje 1 natuurlijk, want die kleine babybilletjes verzuipen in grotere luiers.

Ik maak me dan ook nergens druk om met zo’n voorraad in de kast… Dat ik er iets te relaxt onder blijf, blijkt wel als zuslief tijdens een bezoekje in de kraamweek het aantal luiers bekijkt. Op dat moment is er namelijk een 50% actie gaande. Dus als ik er nog te kort kom van de kleine maatjes, is het tijd om in te slaan. Met twee jonge kindjes (van 2 en zes maanden) weet ze als geen ander wat er gemiddeld doorheen gaat.

Hoeveel luiers heb je nodig?

En echt er gaan heel veel luiers doorheen… Gemiddeld gaat het in het eerste jaar van je kindje om zeven luiers per dag. Reken uit: 365 dagen en dan zeven luiers, dan kom je op 2555 luiers al in het eerste jaar. In het tweede jaar wordt vijf luiers per dag aangehouden (1825 per jaar) en als ze drie zijn daalt het verbruik naar vier per dag, maar dat zijn er nog steeds 1460. Dit aantal wordt ook aangehouden voor kinderen van vier. Maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van hoe snel je kindje zindelijk wordt.

Maar wanneer wordt een kindje eigenlijk zindelijk? Op de website van het Universitair Medisch Centrum Groningen lees ik het volgende. “De meeste kinderen worden rond de leeftijd van drie jaar zindelijk; jongetjes vaak wat later. Vooral ’s nachts kan het wel eens moeilijk zijn om bedplassen te voorkomen. (…) Vanaf 7 jaar zijn de meeste kinderen ook ’s nachts droog.” Door structuur en regelmaat aan te bieden, bijvoorbeeld door op vaste tijden naar het toilet te gaan, kun je zindelijkheid stimuleren. Maar probeer het niet te forceren, want dat kan een averechts effect hebben. Het gebruik van luiers heeft hier geen invloed op, volgens de specialisten.

Pampers voordelig scoren

Je kunt er dus vanuit gaan dat je nog wel een tijdje luiers aan het verschonen bent. En die dingen zijn echt niet goedkoop… Of je nu voor een merk gaat, zoals Pampers, of toch voor een huismerk kiest: het blijft een flinke kostenpost. Hoe fijn is het dan als je voordelig luiers kunt scoren. Of in ons geval: Pampers. Ik heb in de eerste weken inmiddels ook ervaring op gedaan met de luiers van Kruidvat en Etos, maar Pampers vind ik tot nu toe toch het fijnste in gebruik. We hebben nog weinig last van doorlekken (kan natuurlijk zijn dat dat bij een kindje van vijf weken ook nog niet zo vaak voorkomt) en ook het aandoen, lijkt net iets eenvoudiger te gaan.

Het is natuurlijk ook een kwestie van proberen; andere ouders kunnen je natuurlijk ook meer vertellen over de merken die zij prettig vinden. Zo wordt er bijvoorbeeld ook heel positief geschreven over luiers van het Duitse DM Drogist. Wij wonen zelf aan de grens, dus daar wil ik me later ook absoluut nog eens in verdiepen.

Leeg schap? Informeer bij balie naar reclamecheque

Wil je luiers goedkoop aanschaffen dan is de absolute tip: spit de reclamefolders goed door én vergeet daarbij ook webshops als Bol.com en Amazon niet. En op dat moment sla je toe. Zo heb ik bij Albert Heijn eens het hele schap ‘leeggeroofd’ toen ze daar in de Bonus waren. Nu heb je misschien zoiets van ‘als ik in de winkel kom, zijn ze vast al op’. En dat is inderdaad het nadeel van deze acties; ze gaan razendsnel en dan kun je dus met lege handen staan.

Als het niet om een op=op actie gaat, kun je bij alle supermarkten even naar de informatiebalie gaan waar ze een reclamecheque voor je uit kunnen schrijven. Dat betekent dat je de luiers als ze weer binnenkomen, ook al is dat in de week na de actie, je ze toch met korting kunt aanschaffen. Maar steeds meer zaken hebben natuurlijk ook een webwinkel, dus dan hoef je helemaal niet meer in de rij voor de kassa te staan. Ideaal in de zoektocht naar goedkope pampers. Online shoppen betekent namelijk dat je zelf ook niet meer hoeft te zeulen met een winkelkarretje vol.

Online goedkope luiers kopen

Wat dat betreft, zit je deze week goed bij Albert Heijn. Ze hebben namelijk niet fijne aanbiedingen, maar je kunt je boodschappen ook nog eens gratis laten bezorgen als je voor het eerst online een bestelling plaatst. Zelfs als daarvoor een minimale orderwaarde nodig is, zit je als je luiers inslaat gewoon goed. Zo heb ik nu nog twee pakken van maatje 2 staan, maar onze zoon groeit snel. Ik weet dus dat hij binnen niet afzienbare tijd ook in maatje 3 past. Die kopen we dus al op voorraad, want zoals we altijd zeggen ‘ze vergaan niet’. En maatje drie van Pampers is tot 9 kilo. Maatje vier hebben we helemaal nog niet en die kun je ongeveer vanaf zeven, acht kilo al aan.

Kortom er zit een overlap in, waardoor je beter iets meer grote baby luiers kunt hebben dan kleine. Nu beheers ik het rekenwerk nog niet helemaal, maar mijn zusje weet precies hoeveel luiers er de afgelopen maanden doorheen zijn gegaan en hoelang ze ongeveer per maat deed. Daar pluk ik nu dus de vruchten van af, waardoor ik flink vooruit kan shoppen.

Goedkope pampers inslaan

Durf jij het niet aan om luiers al ruim van te voren te kopen of heb je niet zo veel ruimte om al die pakken te bewaren. Dan kun je er ook voor kiezen om online te bestellen als je merkt dat je er bijna doorheen bent. Bij Bol.com kun je maandboxen bestellen die ook iets aantrekkelijker zijn qua prijs dan dat je een losse verpakking shopt. Extra voordeel: je hoeft er de deur niet voor uit. Als je voor 23.59 uur bestelt, heb je ze de volgende dag al in huis.

Kortom: nu heb je alle kennis in huis om voortaan alleen nog maar goedkope pampers in te slaan.

* In het artikel zijn affiliate-linkjes opgenomen. Als je een bestelling doet op één van de sites waar naar wordt verwezen, dan ontvangt TwijfelMoeder een klein percentage. Daarmee ontwikkel ik de site verder door, zodat je hier kunt blijven genieten. Daarom wil ik je bij deze alvast ontzettend bedanken mocht je iets via één van de linkjes kopen. *

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 5, 2017 /