Boeken kaften DIY: gebruik papieren tasjes

Boeken kaften… dat is echt zo’n klusje waar ik tegenop zag. Het is het moment dat je beseft dat de vakantie echt bijna achter je ligt én dat je de schoolbanken weer in moet. En dan heb ik het nog niet eens over de tijd dat het kost. Of ik onze vent er ooit bij moet helpen, weet ik niet. Misschien gebruiken ze alleen nog maar tablets en e-readers als hij naar de middelbare school gaat. Daarom wil ik met deze tip niet wachten tot het bij mij thuis zover is. Nee, ik heb nu zoiets gaafs op LinkedIn gespot dat ik meteen met jullie moet delen. Ik weet namelijk zeker dat er ook al moeders van tieners hier op TwijfelMoeder meelezen.

De dochter van Linda van Scheijndel heeft namelijk iets heel leuks gedaan. Als ik LinkedIn open, zie ik het berichtje van Linda staan met een vrolijke foto met boeken in kaftpapier van Bershka, Mango en Lush. Meteen denk ik ‘wat leuk dat die merken nu zelfs kaftpapier hebben’. Gek is dat niet. Je hebt tenslotte zoveel verschillende soorten kaftpapier. Dat was al in mijn tijd, toen je hiervoor naar de Schoolcampus van de V&D ging. In de brugklas was ik er nog gevoelig voor, maar al snel vond ik een blanco rolletje van de HEMA ook goed genoeg. Dat was goedkoper én ik kon er op tekenen. Zo kon ik ook mijn eigen draai aan mijn gekafte boeken geven.

Ik denk dat het bericht daarom iets in mijn losmaakt. Dit had ik gewoon willen bedenken toen ik op de middelbare school zat. Linda schrijft. “Mijn dochter kreeg haar boekenpakket voor komend schooljaar binnen deze week. Die moeten natuurlijk gekaft worden. Omdat wij vrij kritisch zijn op wat we kopen vond ze kaftpapier overbodig en heeft ze dit jaar tasjes gespaard.” Zie op de foto boven dit bericht het eindresultaat. Dat is toch ontzettend gaaf! Hierdoor heeft haar dochter uniek kaftpapier én is ze meteen milieubewust en duurzaam bezig.

Tip: bewaar voortaan te gekke papieren tasjes, zodat je ze kunt gebruiken. Dat kan zijn als kaftpapier, maar natuurlijk ook om een cadeautje in te pakken. Hiervoor kun je trouwens ook pagina’s uit tijdschriften gebruiken.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 9, 2017 /