Poep-up store: wasbare luier warenhuis in Rotterdam

Poep-up store: hét eerste wasbare luier warenhuis in Nederland opent op 2 december zijn deuren aan de Zwaanshals in Rotterdam. Een intiatief van de 29-jarige Sanne Schotting en Mikkel (van een half jaar). Of zoals ze zelf omschrijven. “Sanne maakt zelf wasbare luiers en Mikkel draagt ze; een rolverdeling die beiden goed bevalt. Zo goed, dat ze de lol van wasbaar luieren graag met de wereld willen delen.”

In de poep-up store ontdek je echt werkelijk alles over wasbare luiers. Interessant! Ik ken in mijn omgeving – volgens mij – niemand die wasbare luiers gebruikt. Dat is toch iets van vroeger? Maar online zie ik steeds meer moeders er wel voor gaan… Waarom? In deze zaak kom je er achter. De poep-up winkel heeft als doel de wondere wereld van de wasbare luier toegankelijker te maken voor alle nieuwsgierige, sceptische en stijlvolle mensen met kinderen. Met workshops, inloopspreekuurtjes, pas-mogelijkheden en natuurlijk de meest schattige wasbare luiers.

Per kind slingeren we jaarlijks gemiddeld 260 kg luierafval de wereld in. Dat is aardig wat rommel, die geproduceerd, vervoerd, afgevoerd en opgeruimd moet worden. Niet bepaald duurzaam. De moderne wasbare luier is een goed alternatief en is anno 2017 vrijwel even makkelijk in gebruik als de wegwerpluier. Nog meer voordelen: geen schadelijke stoffen meer tegen de babybillen, kinderen worden vaak veel eerder zindelijk en – volgens de initiatiefneemster is het – op lange termijn is het veel goedkoper. Daarnaast is de wasbare luier ook nog eens super hip en rete-schattig. Want je hebt ze in allerlei kleuren met de leukste motiefjes.

Naast het verkopen van wasbare luiers zijn er wasbare luier workshops voor dummies: een gezellig uurtje waar de voordelen, systemen, merken, wasadviezen, tips&tricks worden doorgenomen. Gevorderden kunnen met vragen terecht bij de poep-up specialist tijdens het inloopspreekuur. Verder kun je in deze winkel terecht voor bio-babyshowers en gifts, luiers passen op afspraak, en kun je je vergapen aan het rete mooie assortiment.

De Grand Opening is op zaterdag 2 december om 11  uur, met bubbels en soepstengels en is voor iedereen! De POEP-UP STORE is geopend van 2 december 2017 tot 15 januari 2018 (wo t/m za van 10.00 – 17.00), en bij succes langer.

Twijfel jij over je kinderwens?

november 26, 2017 /