Foetus kan tijdens jaarwisseling gehoorschade oplopen

Foetus kan tijdens jaarwisseling gehoorschade oplopen. Blijf daarom binnen als je zwanger bent en bescherm je ongeboren kindje. Dat de buikwand van de moeder voldoende geluid afweert, is volgens de Universiteit van Gent een misvatting. Het geluid wordt volgens de onderzoekers slechts vijf decibel gedempt

De oortjes van jouw kindje zijn al na drie maanden ontwikkeld. Vanaf dat moment krijgen ze dus ook het geluid van buitenaf mee. Dat geldt niet alleen tijdens de jaarwisseling, maar ook in andere situaties natuurlijk. Zo vindt audioloog Bart Vinck van de UGent dat zwangere dames het beste weg kunnen blijven tijdens festivals. Gehoorschade bij ongeboren kinderen is volgens hem een onderkend probleem. Hier lees je er meer over.

Wil jij tijdens de jaarwisseling je kindje beschermen, dan is het goed om binnen te blijven. Zo voorkom je dat je in de buurt staat van harde vuurwerkknallen. Siervuurwerk is natuurlijk geen enkel probleem. Als je kindje geboren is, wil je jullie oren natuurlijk ook goed beschermen. Daar schreef ik eerder dit artikel over.

Foto zwangere vrouw met vuurwerk van Shutterstock. (In overleg: https://www.shutterstock.com/nl/download/confirm/609003974?size=huge_jpg – Stock Photo ID: 609003974)

Twijfel jij over je kinderwens?

december 28, 2017 /