Check
Coby Grant zingt Winter Bear; opa schreef wereldhit voor stil geboren kleinzoon

Coby Grant zingt Winter Bear… Dat is niet zomaar een nummer, maar een liedje met een heel bijzonder verhaal. Daarom deel ik het in deze rubriek. Misschien haal je hier ook steun uit of ken je iemand voor wie dat geldt. Winter Bear is namelijk geschreven door een Nederlandse opa wiens kleinzoon na 38 weken zwangerschap stil werd geboren.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

De opa schreef het nummer om zijn verdriet een plek te geven en werd daarbij geholpen door de Australische zangeres. Samen met andere nummers werd het de cd Winter Bear bedoeld als troost voor zijn zoon en schoondochter, en als herinnering aan de kleine baby. Afgelopen week is de videoclip van de opname van ‘Winter Bear’ echter in twee dagen online opgepikt door miljoenen mensen die zich herkennen in het verdriet en troost uit het nummer halen.

De opa is een groot muziekliefhebber en werkte al eerder samen met Coby Grant voor een lied op de bruiloft van zijn zoon. Toen de zwangerschap zo verdrietig ten einde kwam, twijfelde hij geen minuut en ging de samenwerking nogmaals aan. Coby Grant: “Toen hij me vroeg hieraan mee te werken, heb ik, met een brok in mijn keel, gelijk ja gezegd. Het was initieel bedoeld om in de familie te blijven, maar toen we merkten dat meer mensen hier troost uit haalden, hebben we besloten de opnames vrij te geven.” Voordat het lied tot stand kwam, ontving Grant pagina’s vol gedachten, gedichten, woorden en gevoelens van de opa. Ook kreeg ze input van vrienden die ook kinderen hebben verloren, bij de geboorte of later. Uiteindelijk werd dit alles samengevoegd tot Winter Bear.

 

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: