Mama blijkt een virtual assistent (VA) te zijn…

Wat doe jij voor werk? Wat vertel jij als je zoon of dochter jou deze vraag stelt? Ik zou zeggen dat ik ondernemer ben. Of nog duidelijker voor de kleinsten onder ons ‘de baas’. Komen we daar over een paar jaar nog mee weg? Volgens mij moet ik dan namelijk zeggen dat ik een VA ben; ik assisteer tenslotte ondernemers online. Ja, ja, mama blijkt een virtual assistent te zijn.

Toen ik TwijfelMoeder.nl begon, had ik mijn eigen bedrijf al. Al dertien jaar ben ik de baas. Nou, viel dat die eerste jaren wel mee hoor. Ik schreef als freelance journalist namelijk vooral in opdracht van bekende damesbladen als Flair, Grazia en Viva. Daar kwamen later vakbladen bij en lokaal werk voor de plaatselijke huis-aan-huisbladen. Op de vraag ‘wat doe jij voor werk’ kun je dan nog makkelijk antwoorden. Ik ben journalist was dan wat ik zei. Als men echt specifiek vroeg wat ik deed, dan wilde ik er nog wel eens ingooien dat ik voor magazines op zoek ging naar ‘zielige vrouwen verhalen’. Okay, ze waren echt niet allemaal zielig hoor, maar een heftig verhaal verkoopt nu eenmaal beter. Zo interviewde ik ooit een commercieel draagmoeder.

TwijfelMoeder.nl heeft een omslag teweeg gebracht. De media-aandacht, sterke groei in bezoekerscijfers, de bekendheid op social media – iedereen wilde weten hoe ik dat nu eigenlijk deed. Dus ben ik op dat vlak inspiratiesessies gaan verzorgen. Om specifiek te zijn – en dat ben ik de laatste jaren absoluut – dat doe ik voor ondernemers uit het Land van Cuijk (en omstreken). De tijd dat ik het land door reed voor een goede quote ligt achter me. Nu stap ik alleen nog de trein in voor een leuk bloggersuitje.

Bedrijven uit het Land van Cuijk en omgeving op de kaart zetten; dat is mijn ding. Ik verzorg workshops, waarbij de ondernemer ontdekt waar zijn doelgroep zit en hoe hij of zij deze (online) kan bereiken. Ik noem het de zogenaamde Op de kaart zet-sessies. Voor wie er zelf geen tijd voor heeft, kan ik ook de online marketing uit handen nemen. Dan schrijf ik je blogs, verstuur ik je nieuwsbrieven en plaats updates op je Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter of waar je je dan ook online begeeft. Contentcreatie noemen ze dat met een duur woord. En als laatste bekijk ik wat voor andere mogelijkheden er nog zijn voor publiciteit.

Veel gebeurt tegenwoordig online. En dan schijn je jezelf dus een Virtual Assistent te moeten noemen. Als ik in een groep als Ambitieuze Meisjes kijk, dan zie ik de ene na de andere VA voorbij komen. Duidelijker wordt het er voor mij niet op… Ja, je bent VA… Maar waar assisteer je dan bij? Je hebt VA’s die je mail bijhouden als een soort secretaresse, maar je hebt ook VA’s die een heel funnelsysteem voor je opbouwen en andere ontwerpen weer je website. Uhm geef het beestje een naam. Zo hou ik het maar bij ‘Ik zet jouw bedrijf op de kaart’.

Daarnaast blog ik natuurlijk lekker op TwijfelMoeder.nl. En laat dat nou de plek zijn, waar jouw doelgroep zich misschien bevindt. Wil je zo een win-win creëren, dan weet je me te vinden.

Foto vrouw met laptop van Shutterstock. (In overleg: https://www.shutterstock.com/nl/download/confirm/439437364?size=huge_jpg – Stock Photo ID: 439437364)

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 7, 2018 /