Naomi van As en Sven Kramer verwachten eerste kindje

Naomi van As en Sven Kramer verwachten een kindje. Dat heeft het stel vanmiddag bekendgemaakt via Instagram. Baby on the way is de tekst bij de foto, waarop het koppel samen is te zien. Sven heeft alvast ‘vakliteratuur’ in zijn handen met het boek ‘The Dad’. Op zijn eigen Instagram maakt hij het nieuws bekend met de cover van Kluuns ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!‘ Benieuwd hoever ze is, want misschien was dat ‘dikke buik’ gebaar tijdens de Olympische Spelen dan toch al een aanwijzing.

Na het winnen van zijn derde gouden medaille op de vijf kilometer maakte Sven Kramer namelijk een dikke buik-gebaar naar de tribune, waar Naomi van As natuurlijk zat. Dat had de journalist van de NOS natuurlijk ook gezien (net als ieder die voor de buis zat), dus volgde de vraag of Sven wat moest vertellen. Maar dat ontkende de schaatser meteen. “Dat heeft te maken met een sponsor van mij. Die noemt me altijd dikke.” Ja, ja… We zijn inmiddels 2,5 maand verder en weten niet hoever Naomi is… Dus wie weet, kon Sven het in zijn enthousiasme al heel vroeg niet meer verborgen houden.

Vorig jaar liet Naomi in een gesprek met Grazia al weten dat zij en Sven een gezin superleuk zouden vinden, ‘maar daar moeten we wel een goede tijd voor vinden’. Toen zij vorig jaar besloot om te stoppen met hockeyen op professioneel niveau speelde dat absoluut mee. “Professioneel hockeyen én een kind krijgen, dat gaat gewoon niet samen. Ik dacht nu: als ik nog een jaar door zou gaan, wil ik me ook echt committeren en niet halverwege moeten stoppen omdat ik zwanger ben. Dat vind ik geen leuk einde, je bent dan ineens weg.”

Maar ook deze winter was het nog niet het juiste moment. Althans: daarover had ze destijds ook wel een idee. “Ik kan niet hoogzwanger zijn als hij straks in Zuid-Korea zit.” Ze doelde daarmee op de Olympische Spelen. Tja, niet gek dat je daarna allemaal vragende bikken krijgt. Zou het tenslotte al zover zijn… Maar goed anderzijds kan ik me ook voorstellen dat Naomi op een gegeven moment toch heeft gezegd dat ze een gezin willen ‘als het ze gegund is’. Ze is al zolang met Sven dat die vragen op een gegeven moment gewoon komen; zeker als je op een bepaalde leeftijd bent (zo weet ik uit eigen ervaring).

Ik kan me herinneren dat Naomi hierover ook heeft verteld in een interview met Linda Magazine; in het nummer dat destijds helemaal draaide om de kinderwens. Dat nummer heb ik nog ergens liggen; ga ik voor jullie dus even in op zoeken hoe zij dat vond.

♡ ❤️ Baby on the way ❤️ ♡

Een bericht gedeeld door Naomi van As (@naomivanasofficial) op

❤️ @naomivanasofficial

Een bericht gedeeld door sven kramer (@svenkramer) op

Foto in de header van Sven Kramer met zijn medailles die hij behaalde tijdens de Olympische Spelen in 2018; bron Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

april 29, 2018 /