Verandert alles met komst van baby?

Verandert alles met de komst van een baby? Als we de titel van de TLC-serie ‘Baby changes everything’ mogen geloven wel. Op zondag 2 september om 18.00 uur start het nieuwe seizoen. Hierin worden vier verschillende koppels gevolgd waarin de geboorte van een kind uiteenlopende gevolgen heeft. Daarnaast wordt een stel uit het vorige seizoen gevolgd. Zelf heb ik de serie helemaal gemist, maar om alvast een idee te krijgen, deze verhalen komen in het aanstaande seizoen aan bod:

Autumn en Matthew trouwden op jonge leeftijd. Ze dachten samen de wereld aan te kunnen. Maar nu Autumn op het punt staat moeder te worden, ligt hun relatie onder vuur en woont Matthew inmiddels ergens anders. Dit vind ik persoonlijk erg heftig. Komt het door de zwangerschapshormonen van Autumn? Of zat die relatie eigenlijk al die tijd al niet goed? Waarom kozen ze voor een kindje? Hebben ze daar dan niet over getwijfeld? Kortom bij mij komen er een hoop vragen naar boven als ik de korte omschrijving van TLC in het persbericht lees.

Zwangerschappen zorgen voor spanningen zo blijkt ook als je de volgende case uit dit seizoen leest. Ook bij Jamielynn en Matt lopen de spanningen hoog op. Jamielynn wordt al ‘mama’ genoemd door de baby uit Matts eerder relatie. Nu ze zwanger is van haar eigen kind wil ze dat Matt stopt met geld verslinden en haar een serieus aanzoek doet met een ring. Okay, dat geld verslinden, vind ik wel een dingetje. Maar dat aanzoek? Ach, als alles maar goed geregeld is toch? Of zou dat de reden zijn dat ze die ring om haar vinger wil…

Julia en Ryan hebben zorgen van andere orde. Het stel heeft al drie miskramen gehad en is nu opnieuw in verwachting… van een drieling! Ze kijken erg uit naar de dag dat ze een gezin van vijf worden, maar zijn ook angstig dat het toch weer misgaat. Dat dit koppel bang is, kan ik me zo goed voorstellen. Een miskraam is niet niks. Zeker niet als je er drie krijgt. Alleen de vraag? Wanneer ging het toen in de zwangerschap mis en hoever zijn ze nu? Dit lijkt mij in ieder geval een indrukwekkend verhaal om te volgen.

En dan zijn er nog Mariah en Raymond, een stel dat elkaar pas negen maanden kent, maar al acht maanden zwanger is. OMG… Dat is heftig! Ook hier komen bij mij meteen allerlei vragen naar boven. Denk bijvoorbeeld aan ‘is dit een ongelukje’ of ‘wilden zij altijd al kinderen’ en ga zo maar door. Sceptisch ben ik niet; dit kan best goed gaan. Ik heb het ook in mijn omgeving gezien. Okay, dat stel was al iets langer samen, maar dat gaat gewoon top. Toch heeft iedereen hier wel een mening over. Kun je de discussie rond Lieke van Lexmond nog herinneren. In maart vertelde ze dat ze vier maanden samen te zijn, terwijl ze pas sinds november een relatie had met haar Bas. Ze hebben zelfs een tweede en dat terwijl ze eerst twijfelde aan haar kinderwens.

Daarnaast volg je in dit seizoen van ‘Baby changes everything’ opnieuw het het bijzondere leven van Aly en Josh uit het vorige seizoen. Dit koppel maakte een zware tijd door toen Aly borstkanker kreeg – en overwon – maar waardoor ze wel onvruchtbaar leek. Ze adopteerden een baby, waarna het wonder geschiedde dat Aly toch zwanger werd. Ondertussen bleek de biologische moeder van hun adoptiekind opnieuw zwanger, waarna ze besloten ook dat meisje te adopteren. Hoe vergaat het hen nu? Wow!

Wil je nu meer van deze show zien en kun je niet wachten tot zondag 2 september 18.00 uur? Ga dan naar YouTube en bekijk diverse fragmenten.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 20, 2018 /