Column
Stagiaire bij de bevalling is ideaal!

Stagiaire bij de bevalling? Als je zwanger bent, denk je misschien ‘dacht het niet’. Toen wij de vraag kregen of er een stagiaire mocht meekomen, heb ik geen moment getwijfeld. Tussen de weeën door zei ik droog ‘iedereen moet het ooit leren, dus laat ze maar meekomen’. Misschien vind je het te intiem. Een stagiaire bij je bevalling is natuurlijk heel anders, dan eentje in de modezaak waar je altijd komt of op kantoor.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Omdat ik in het ziekenhuis beval zonder medische noodzaak komt de kraamzorg meteen naar het ziekenhuis. De verloskundige heeft ze meteen gebeld toen ik voldoende ontsluiting bleek te hebben. Het werk dat ze normaal gesproken bij je thuis doen, doen ze nu in de kraamsuite. Tijdens de bevalling houden ze zich op de achtergrond. Ze assisteren als de verloskundige er om vraagt. Maar als de klus geklaard is, beginnen zij aan de schoonmaak. En laten we het nu niet mooier maken dan het is; er moet inderdaad na een bevalling in de meeste gevallen wel wat werk worden verzet. Beddengoed in de was en dat soort dingen. Daarnaast ondersteunen ze ook de kraamvrouw meteen als die onder de douche wil of naar het toilet moet.

Maar laten we bij mijn bevalling beginnen. Wij hebben natuurlijk onze fotocamera mee naar het ziekenhuis genomen. Het is de bedoeling dat mijn lief de eerste foto’s van ons mannetje gaat maken als het zover is. Lisa ziet de camera liggen en vraagt of zij foto’s voor ons mag maken. En wow, wat zijn we daar nu blij mee. Nu is niet alleen mijn emotie in beeld gevangen, maar ook die van mijn man. Ja, ik mag dan net flink hebben liggen puffen; dit is ook zijn eerste kindje. Dit is ons moment. En daar kunnen we meteen vol van genieten, omdat de camera vol enthousiasme door de stagiaire wordt gebruikt. En voor ons een dubbel geluk: ze blijkt er ook echt oog voor te hebben. Hierdoor kunnen we nu terug kijken naar foto’s, die zich kunnen meten met wat een geboortefotograaf voor je maakt. Al is die natuurlijk wel een zekerheidje als je hem of haar inschakelt; een stagiaire met gevoel voor fotografie is gewoon een lot uit de loterij. Dankjewel Lisa!

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
2 comments
  • Lieve kraamhulp kun je die eerste nacht niet blijven slapen?
    apr 06, 2018 (06:01)

    […] zijn we zenuwachtig als kraamhulp Ilvy en stagiaire Lisa de deur achter zich dicht trekken. Ons mannetje slaapt; we hebben nog even tot de volgende […]

  • Nicole
    apr 04, 2018 (21:49)

    Ik had ook een stagiaire maar dan een verloskundige, ik kon niet zonder haar. Heb namelijk haar hand helemaal fijn geknepen. Zij was mijn rots in de branding die me telkens weer toefluisterde dat ik het super deed en dat ik het kon.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: