Stagiaire bij de bevalling is ideaal!

Stagiaire bij de bevalling? Als je zwanger bent, denk je misschien ‘dacht het niet’. Toen wij de vraag kregen of er een stagiaire mocht meekomen, heb ik geen moment getwijfeld. Tussen de weeën door zei ik droog ‘iedereen moet het ooit leren, dus laat ze maar meekomen’. Misschien vind je het te intiem. Een stagiaire bij je bevalling is natuurlijk heel anders, dan eentje in de modezaak waar je altijd komt of op kantoor.

Omdat ik in het ziekenhuis beval zonder medische noodzaak komt de kraamzorg meteen naar het ziekenhuis. De verloskundige heeft ze meteen gebeld toen ik voldoende ontsluiting bleek te hebben. Het werk dat ze normaal gesproken bij je thuis doen, doen ze nu in de kraamsuite. Tijdens de bevalling houden ze zich op de achtergrond. Ze assisteren als de verloskundige er om vraagt. Maar als de klus geklaard is, beginnen zij aan de schoonmaak. En laten we het nu niet mooier maken dan het is; er moet inderdaad na een bevalling in de meeste gevallen wel wat werk worden verzet. Beddengoed in de was en dat soort dingen. Daarnaast ondersteunen ze ook de kraamvrouw meteen als die onder de douche wil of naar het toilet moet.

Maar laten we bij mijn bevalling beginnen. Wij hebben natuurlijk onze fotocamera mee naar het ziekenhuis genomen. Het is de bedoeling dat mijn lief de eerste foto’s van ons mannetje gaat maken als het zover is. Lisa ziet de camera liggen en vraagt of zij foto’s voor ons mag maken. En wow, wat zijn we daar nu blij mee. Nu is niet alleen mijn emotie in beeld gevangen, maar ook die van mijn man. Ja, ik mag dan net flink hebben liggen puffen; dit is ook zijn eerste kindje. Dit is ons moment. En daar kunnen we meteen vol van genieten, omdat de camera vol enthousiasme door de stagiaire wordt gebruikt. En voor ons een dubbel geluk: ze blijkt er ook echt oog voor te hebben. Hierdoor kunnen we nu terug kijken naar foto’s, die zich kunnen meten met wat een geboortefotograaf voor je maakt. Al is die natuurlijk wel een zekerheidje als je hem of haar inschakelt; een stagiaire met gevoel voor fotografie is gewoon een lot uit de loterij. Dankjewel Lisa!

Twijfel jij over je kinderwens?

april 4, 2018 /