Date night voor kersverse ouders (met 6 tips voor een onvergetelijke date)

Date night voor kersverse ouders: ben jij daar ook zo aan toe? Ja, je bent natuurlijk ontzettend blij met jullie wondertje dat net ter wereld is gekomen, maar ‘wow’ wat kost het ook een hoop energie. Het opvoeden van een kind is niet altijd even makkelijk als je het mij vraagt. Met een baan, de opvoeding van je kindje en misschien zelfs hobby(’s), zit de week al snel bomvol. Hierdoor lopen jullie levens al snel langs elkaar en ploffen jullie vaak moe in bed neer na een lange dag. Elkaar niet vergeten is dan ook prioriteit nummer één. Organiseer daarom regelmatig – wekelijks is meteen misschien wat te veel van het goede – een leuke date night en laat die verliefde kriebels maar naar boven komen! Wil je de deur niet uit? Geen probleem: dit artikel bevat zes tips voor een heerlijke stay-at-home-date-night!

Need a break? Zoek een oppas!
Met een oppas zijn jij en manlief voor een avondje verlost van de parents duty en kunnen jullie optimaal genieten van elkaar. Een avondje weg van huis is niet alleen goed voor jullie relatie, maar zorgt ook voor mentale en lichamelijke rust van het ouderschap. Zoek een betrouwbare oppas waar je kid(s) zich prettig bij voelen. Heb je een goede babysitter gevonden? Dan zal je al snel merken dat het weggaan iedere keer makkelijker wordt. Blijf je toch liever thuis? Lees dan het volgende kopje over stay at home date nights.

Stay at home date night
Een oppas regelen om gezellig samen op pad te gaan: het klinkt als een sprookje. In werkelijkheid is dit natuurlijk niet altijd even eenvoudig. Waarschijnlijk heb je er moeite mee om je pasgeboren kindje thuis achter te laten en kun je daarnaast niet altijd een (juiste) oppas vinden. Wil je toch graag de romance met je man naar een nieuw level tillen? Organiseer dan een stay at home date night!

Er zijn een hoop leuke en romantische activiteiten waar jij en je lieveling direct vanuit huis van kunnen genieten. Van romantisch tot relax modus, er zijn zoveel verschillende manieren om de avond door te komen. Vind je het lastig om een sensationele avond te in elkaar te flansen? Wij geven je graag enkele stay at home ideeën voor een onvergetelijke date night!

 1. Liefde gaat door de maag
  Je hebt het vast al vaker gehoord: een goede maaltijd doet wonderen. Zorg er voor dat jullie kindje op tijd op bed ligt en organiseer een romantisch dinertje. Kook samen jullie favoriete gerecht, dek de tafel en steek wat sfeervolle kaarsen aan. Net alsof jullie in een restaurant zitten!
 2. Movie night
  Tijd voor een filmmarathon! Trek jullie huispakken aan, creëer een relax-hoek met kussens en dekens, tover al jullie favoriete snacks tevoorschijn en Netflix er op los!
 3. Ga samen in bad
  Laat het bad vollopen met water, je favoriete oliën en een goede dosis schuim. Wil je een extra touch aan het geheel geven? Dim de lampen, zet wat waxinelichtjes neer en voeg eventueel wat rozenblaadjes toe. Dat wordt gegarandeerd een romantische avond! Let wel even op dat je je smartphone weglegt of dat je een waterbestendig iPhone 8 hoesje hebt. Het bubbelen kan af en toe uit de hand lopen!
 4. Geef elkaar een massage
  Een massage vermindert stress en verhoogt de emotionele en lichamelijke connectie. Met andere woorden: een hoop aantrekkingskracht. Natuurlijk is het ook heel erg relaxed!
 5. Oldskool game night
  Trek de bordspelletjes uit de kans en leg je telefoon aan de kant. Wil je een spelletje iets interessanter maken? Zet dan een leuke ‘prijs’ op het spel. Winner takes all! Klaar met de bordspelletjes? Haal dan de creatieveling uit jezelf naar boven door een hoesje voor elkaar te ontwerpen. Psst.. niet stiekem spieken hé!
 6. Een stukje wandelen of fietsen
  Met de laatste smokkelen we even; hier heb je namelijk wel een oppas voor nodig. Ideaal als eerste opdracht om te kijken of het klikt. Ga dan een stukje wandelen of fietsen met zijn tweetjes. Geen zorgen, je kunt het thuisfront eenvoudig in de gaten houden via de babyfoon app. Zet je smartphone in je telefoonhouder voor op de fiets. Zo ben je direct bereikbaar mocht het nodig zijn.

Het allerbelangrijkste: Blijf van elkaar genieten!

Bron foto van jong gezin met baby van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 15, 2018 /