5 weekendtips voor moeders in coronatijd

Moeder zijn is leuk maar kan soms ook best wel zwaar zijn. Des te belangrijker is het dat je in het weekend even lekker kan genieten. Plan wat leuks in en maak je drukke hoofd leeg Maar zijn er in coronatijd überhaupt nog wel leuke dingen te doen in het weekend? Ja, die zijn er zeker: je moet alleen goed zoeken. Wij hebben 5 weekendtips voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

Bak erop los

Wat ze bij Heel Holland Bakt kunnen, kan jij prima zelf ook. Stroop daarom je mouwen maar alvast op want komend weekend staat er een bakdag op de planning. Verzamel allereerst één of meerdere recepten en haal de benodigde ingrediënten in huis. Stel vervolgens je bakteam samen, of ga lekker rustgevend in je eentje aan te slag. Ga jij voor ‘s werelds lekkerste taart, cake of misschien wel tiramisu?

Ga lekker vaak sporten

Sporten is gezond, dat wisten we al. Maar wist je ook dat dit een hele leuke weekend invulling kan zijn? Allereerst voel je je fitter wanneer je hebt gesport voor je dag begint. Je conditie wordt beter en je houdt je gewrichten soepel waarmee. Zo blijf je lekker in shape en kom je ook nog eens buiten de deur. Een hardlooproute in het park, een lange fiets- of mountainbike tour en een online bootcamp zijn laagdrempelig en zeker aan te raden.

Ga op online shoptocht

Is shoppen jouw favoriete weekend bezigheid? Dan was het sluiten van de winkels waarschijnlijk een behoorlijke teleurstelling. Niet getreurd, door een online shoptocht in te plannen kun je nog steeds de fashionista uithangen. Maak een lijst van de winkels waar je normaliter naar toe gaat en bezoek hun webshops. Doe daarnaast eens inspiratie op via Pinterest. Hier vind je duizenden hippe en eigentijdse outfits. Óf videobel een vriendin en gebruik haar als je persoonlijke fashion advisor!

Word een echte natuurfotograaf

Trek een dikke jas en goede schoenen aan, want jij gaat dit weekend op fotografie tocht. Pak je camera (smartphone werkt ook prima) en zoek het dichtstbijzijnde natuurgebied op. Dit kan een bos of heide zijn, maar in het park om de hoek kan soms net zo veel te zien zijn. Neem zo mogelijk je kinderen mee en gebruik ze als spotter van mooie dieren, planten of plekken. Lees hier hoe je je fotografie skills on point krijgt.

Plan een date in

Of je nou single bent of compleet gesetteld, een date kan ervoor zorgen dat jij je weer even dat jonge verliefde meisje voelt. Daarnaast kunnen dates vaak zorgen voor een verbetering van je huidige relatie. Nu weerhoudt onze huidige situatie ons er helaas even van om een leuke wijnbar of kroeg op te zoeken. Maar niet getreurd, ook thuis kun je de boel even leuk aankleden om zo een date setting te creëren. Maak het helemaal compleet met een overheerlijke maaltijd en een speciaal wijnpakket.

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 2, 2021 /