Keuken musthaves die ik wil voor Moederdag

Keuken musthaves: ja, ik heb er wel een aantal op mijn verlanglijstje staan. Dus manlief als je dit artikel leest (stiekem, of gepusht door mij, haha), dan weet je waarmee je met Moederdag kunt scoren. Nu denk je misschien ‘Patricia, waarom wil jij dingen voor in de keuken?’ Nou, we krijgen natuurlijk deze zomer een spiksplinternieuw huis mét geweldige keuken. Dus daar kan ik nog wel wat mooie accessoires voor gebruiken.

Smeg waterkoker

Maar voor het zover is, verblijven we natuurlijk nog even in ons huurhuis. Waar we ons nu redden met een kapotte waterkoker. Je moet er echt bij blijven staan, want anders creëer je een Turks stoombad in de keuken. Hij slaat niet meer automatisch af en het glaasje aan de bovenzijde is stuk, waardoor de stoom er bijna uit knalt. Geen ideale combinatie met onze kleine man. Er moet dus een nieuwe waterkoker komen. Maar dan wel een beetje een mooie. Die wil ik namelijk vervolgens op mijn kantoor gaan gebruiken om mijn klanten stijlvol van een kopje thee te kunnen voorzien.

Als eerste op de lijst een stijlvolle waterkoker; en wel een Smeg waterkoker met temperatuurcontrole. Ja, die kost 179,- euro… Ik weet dat dat een heel duur cadeau is, maar hij is écht ideaal voor een theeleut zoals ik. Je kunt zelf de temperatuur instellen, maar wat nog mooier is: Met de warmhoudfunctie hou je het water nog 20 minuten op de ingestelde temperatuur. Dat is ideaal voor op kantoor, want dan kan ik mijn klanten zo nog een nieuw kopje presenteren zonder dat ik van de tafel hoef weg te lopen. Deze waterkoker zet je dankzij zijn looks gewoon trots op tafel om dan een rondje bij te vullen. Dat kan met zijn 1,7 liter ook makkelijk.

Onmisbare koopjes

Begrijp natuurlijk dat je dit misschien te veel van het goede vindt, dus ik heb ook nog een aantal onmisbare koopjes gespot. We hebben tenslotte een mooi nieuw afvalbakje nodig (de limoengroene die we nu hebben, is gescheurd en gaat de volgende verhuisronde dus niet overleven). Deze Mepal Calypso in nordic blue zie ik wel zitten. Voor de losslingerende sponsjes en doekjes heb ik ook wel wat bedacht. Wat vind je van Mr. Sponge en deze dame . Mooie combinatie toch, die best op het aanrecht gezien mogen worden. We krijgen een spoeleiland, dus deze zaken liggen in ons nieuwe huis ook echt in beeld, dan zijn dit soort opbergers wel handig. We kunnen natuurlijk ook kiezen voor een kratje, bijvoorbeeld deze van Guzzini Tidy & Store.

Oh, ik kan niet kiezen

Nu ik Guzzini heb gespot, kan ik mijn verlanglijstje meteen verder aanvullen. Ze hebben namelijk voor vijf euro per stuk te gekke kunststof bekers waar iets meer dan een halve liter in kan. Eigenlijk zijn ze bedoeld voor barbecues en picnick-uitjes, maar ik zie me er ook wel mee zitten in onze tuin. Doe me dan die blauwe maar samen met deze groene karaf van 1,75 liter. Al vind ik als echte theeleut ook dat we dubbelwandige theeglazen moeten hebben. Bijvoorbeeld deze Zwilling Sorrento. Mag je er voor jezelf ook koffieglazen bij doen hoor. Oh, en deze Kusmi theetjes zijn natuurlijk ook écht cadeauwaardin. Bak ik er wel wat lekkers bij, bijvoorbeeld met deze te gekke appeltjes-bakvorm.

Ik ben geen diehard shopper, maar als ik al het leuks in de Kookwinkel.nl spot, dan kan ik niet anders dan helemaal los gaan. Die komt echt bij mijn favorieten te staan. Manlief is een echte hobbykok, dus voor Vaderdag ga ik hier zeker wat moois vinden.

Foto keuken Shutterstock. (In overleg – https://www.shutterstock.com/nl/download/confirm/735106819?src=Zhs669lr2NNvkS267LOV2g-1-62&size=huge_jpg – Stock Photo ID: 735106819)

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 3, 2018 /