Keuken uitkiezen voor ons nieuwbouwhuis… Tip: laat je baby thuis!

Keuken uitkiezen voor ons nieuwbouwhuis? Aan de ene kant zo ontzettend makkelijk. We weten namelijk maar al te goed wat we willen. Dan kun je je kindje ook gewoon meenemen. Je bent tenslotte met z’n twee, zodat iemand ‘m altijd kan vermaken of troosten… Ja, het leek zo makkelijk… Maar uiteindelijk heb ik één tip: laat je baby thuis. Geen opvang? Kies er dan voor om je online goed voor te bereiden als hij of zij slaapt. In ons geval hadden we zo heel wat uurtjes kunnen besparen…

We zijn op dit moment ons droomhuis aan het bouwen in een prachtige nieuwe wijk. Dat doen we in eigen beheer. Kortom van de eerste schop die in de grond gaat tot aan de dakpannen aan toe (en alles wat er binnen en rondom huis dan nog moet gebeuren) doen we zelf. Met een babytje is dat inderdaad een pittig project, maar gelukkig staan we er niet alleen voor. Sterker nog: mijn lief en ik kunnen hierbij rekenen op een enorm handige (schoon)vader die bijna dag en nacht in de weer is om onze droom te realiseren. Maar keuzes over keukens… die moeten we natuurlijk zelf maken.

Bijna tien jaar hebben we met veel plezier in ons eerste huis gewoond, maar de keuken bleek uiteindelijk niet ons ding. Wat de keuken zelf betreft, was-ie naar wens hoor. Maar de ruimte vonden we gewoon te klein. Wij droomden van een kookeiland met een ruimte waar je lekker kon zitten. Net als vroeger thuis. Dat je thuiskwam van school en mama klaar zat in de keuken met drinken en wat lekkers. Klaar om te luisteren naar alle verhalen. Een ruimte waar je ’s ochtends wakker kunt worden en ’s avonds met zijn allen gezellig samenzit zonder de afleiding van de tv. Zo’n ruimte hebben we in ons nieuwe huis gerealiseerd.

Enthousiast schets ik in de keukenzaak mijn droombeeld. En terwijl de verkoper van alles wil weten, vindt onze kleine man het toch niet zo boeiend. Spelen zorgt even voor afleiding, maar daarna is het huilen geblazen. We zijn ondertussen wij de praktische invulling van onze wensen gekomen: hoeveel keukenkastjes, wat voor apparatuur en ga zo maar door. Mijn lief vertelt, terwijl ik ondertussen al met zoonlief op de arm door de winkel loop. Eén voordeel van zo’n zaak: de ruiten van ovens en magnetrons reflecteren, waardoor hij zichzelf ziet en dus weer schattig lacht.

Als we de tekening toegestuurd krijgen, willen we toch nog wat dingen aanpassen. Thuis zijn we tot het besef gekomen dat iets meer kastruimte wel wenselijk is. En het keukenraam zit – voor de symetrie in de gevel – toch op een iets andere plek. Tijd om dus weer wat de puzzelen. Ons zoontje is inmiddels wat ouder, dus we gaan er vanuit dat het allemaal wel goed gaat… We zijn uiteindelijk ook blij met de gemaakte keuzes. Het één en ander wordt nog even verwerkt in de tekenen en offerte; die mogen we later even komen tekenen.

En juist voor dat laatste moment besluiten we even opvang voor onze kleine man te zoeken. In de keukenzaak lopen we de offerte nog even post voor post door. Resultaat; we gooien het plan nog een keer om. Waarom willen we tenslotte een magnetron? Is het niet handiger om daar juist een combi van te maken? En de oven kunnen we natuurlijk ook voorzien van een stoomfunctie. Als we daar mee gaan schuiven, blijkt de hoogte ook niet ideaal. Ik kan niets uit de oven halen, zonder dat ik mijn armen zal verbranden, omdat ik boven mijn macht moet grijpen. En zo zijn er nog een paar aanpassingen die we doen. Niet dat het eerste idee slecht was, maar nu we rustig zitten, kunnen we écht het ontwerp maken waar we zo naar uitkijken. Een keuken waar het goed toeven is én zelfs ik graag kook.

Dan is het fijn dat je tegenwoordig qua zoekwerk al heel wat online kan doen. Kind in bed en je kunt via online tools de keuken samenstellen, die precies in je huis past. Als wij dat hadden gedaan, en vervolgens met dat plan naar de keukenzaak waren gegaan, hadden we heel wat sneller onze droomkeuken ontworpen. Juist, omdat je dan geen afleiding hebt van een om-aandacht-vragende baby.

Twijfel jij over je kinderwens?

april 6, 2018 /