Hoe beleeft transgender stel Louisa en Rosanna het ouderschap?

Hoe beleeft transgender stel Louisa en Rosanna het ouderschap? Vanaf donderdag 11 juli 2019 20.30 uur is Louisa & Rowan, Onze Transgender Liefde weer te zien bij TLC. Dit is het eerste jaar dat Rosanna zich officieel Rowan noemt en de transitie naar man verder wordt voortgezet.

Update 18/06/2019: bericht van 5 juli 2018 aangevuld met de nieuwste informatie over dit programma.

Transitie

In voorgaande seizoenen deelden zij lief en leed; van trouwen tot de IVF-pogingen, op zoek naar hun gypsy roots en natuurlijk de geboorte van zoontje Mikai. Het nieuwe seizoen draait nu om de verdere transitie van Rosanna naar Rowan. De hormonen worden geslikt, de stem is lager, de baardgroei is in volle gang en het mannelijk torso is in zicht. Het is Rowan zijn ultieme droom om samen met Mikai te gaan zwemmen. Maar daar moet hij zelf wel hard voor werken: voor de borstoperatie moet zijn BMI omlaag, dus dat wordt weg met de frituur en op streng dieet. 

Vanaf donderdag 11 juli 2019 20.30 uur is Louisa & Rowan, Onze Transgender Liefde weer te zien bij TLC
Foto TLC

Eurovisie Songfestival

Naast de ontwikkeling van Rowan gaat Louisa ook voor persoonlijke ontwikkeling: ze bouwt haar zangcarrière uit en zou niets liever willen dan ooit aan het Eurovisie Songfestival meedoen. Om zich te oriënteren op wat daarvoor nodig is, spreekt zij met diverse professionals en ook oud-deelneemster en vocal-coach Mandy Huydts (Frizzle Sizzle).

Ouderschap

Tussen alle persoonlijke ontwikkelingen door, vraagt ook lieve Mikai om aandacht. Ook hij is volop in ontwikkeling en is alweer 1 geworden. Het huis wordt babyproof gemaakt en we zien hoe hij samen met mapa, pama en de hele familie zijn eerste verjaardagsfeestje viert. En een cake-smash hoort daar natuurlijk ook bij!

Doop

Ik ben heel benieuwd, want in het vorige seizoen zagen we natuurlijk al wat voor invloed de komst van baby Mikai op hun hectische leven had. Daarbij was de doop van het kleine mannetje wel het belangrijkste. Louisa en Rowan zijn beiden katholiek en willen dat geloof graag doorgeven aan hun zoon. Ze weten een kerk te vinden die hen als transgender ouderpaar accepteert en dan kunnen de voorbereidingen in gang gezet worden. Want een feest moet het worden! Met een hoog OMG-gehalte, zoals de rest van hun leven, maar dit keer letterlijk…

Transgenders

Voor wie geïnteresseerd is het leven van transgenders is het aanbod heel divers. Denk bijvoorbeeld aan programma’s als Strut (van executive producer Whoopi Goldberg, waarin ze het leven van vijf trans modellen volgt, namelijk Laith De La Cruz, Dominique Jackson, Isis King, Ren Spriggs en Arisce Wanzer), maar denk ook aan I AM Jazz en de documentaire M/V/X.

Boekentips

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 5, 2018 /