Hoe beleeft transgender stel Louisa en Rosanna het ouderschap?

Hoe beleeft transgender stel Louisa en Rosanna het ouderschap? Vanaf vanavond, donderdag 5 juli, zijn ze om 20.30 uur weer wekelijks op TLC te zien. Ik ben wel heel benieuwd wat de komst van baby Mikai voor invloed op hun hectische leven heeft. Zeker, omdat Rosanna zich vanaf nu ook richt op haar transitie tot man…

Eén ding willen ze in elk geval goed geregeld hebben voor Mikai: zijn doop. Louisa en Rosanna zijn beiden katholiek en willen dat geloof graag doorgeven aan hun zoon. Ze weten een kerk te vinden die hen als transgender ouderpaar accepteert en dan kunnen de voorbereidingen in gang gezet worden. Want een feest moet het worden! Met een hoog OMG-gehalte, zoals de rest van hun leven, maar dit keer letterlijk…

Naast de zorg voor Mikai zijn ze ook bezig met hun eigen ontwikkelingen. Zo richt Rosanna zich vanaf nu op haar transitie tot man. Als onderdeel hiervan begint ze met afvallen, omdat ze fitter moet zijn voor de aankomende operatie. Louisa denkt er ondertussen over na om een eigen bedrijf in kleding te beginnen. Want met een extra gezinslid erbij moet er natuurlijk wel meer geld in het laatje komen. Maar is Louisa serieus genoeg voor een eigen bedrijf? ‘O, dan moet ik ook leren tellen, straks geef ik te veel geld terug en verdien ik nog niks!’
Louisa & Rosanna, Onze Transgender Liefde | vanaf donderdag 5 juli om 20:30 uur

Voor wie geïnteresseerd is het leven van transgenders is het aanbod op tv op dit moment heel divers. Gister is natuurlijk de documentaire M/V/X van start gegaan. En ook TLC heeft nog twee interessante programma’s: het nieuwe Strut en I AM Jazz.

De nieuwe serie Strut gaat over het allereerste modellenbureau dat volledig met transgender modellen werkt. De serie van executive producer Whoopi Goldberg volgt het leven en werk van vijf trans modellen (Laith De La Cruz, Dominique Jackson, Isis King, Ren Spriggs en Arisce Wanzer) die openlijk uitkomen voor wie ze zijn. Met Slay Model Management willen ze de modellenwereld opschudden en taboes en traditionele opvattingen over schoonheid doorbreken. Een bijzondere en moedige stap, waarmee ze eveneens meer begrip wil creëren voor de gehele transgender gemeenschap.
Strut | vanaf donderdag 5 juli om 21:00 uur

In I AM Jazz – dat dagelijks te zien is – staat het transgender meisje Jazz Jennings voor de grootste verandering in haar nog jonge leven: een operatie aan haar genitaliën zodat die overeenkomen met hoe ze zich al haar hele leven voelt. Hoewel ze geboren is als jongen, leeft ze al als meisje sinds ze peuter is. Maar in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van I Am Jazz krijgt ze te horen dat de operatie minder vlekkeloos zal verlopen dan ze tot nu toe gedacht had. Daarbij zal ze ook eerst nog eens 13 kilo moeten afvallen. Dat zal niet meevallen, want de inmiddels 17-jarige Jazz kan moeilijk van de snacks afblijven en zegt nu eenmaal erg gelukkig te worden van eten. Zorgen zijn er in dit seizoen ook over de orkaan Irma die hun woonplaats in Florida dreigt aan te doen. Er zijn ook leuke dingen in haar leven: zo heeft ze eindelijk haar rijbewijs gehaald, waardoor ze nu de vrijheid heeft om te gaan en staan waar ze wil. Bijvoorbeeld om onaangekondigd naar de kapper te gaan voor een complete make-over van haar haar waarmee ze haar ouders verrast. Maar die zijn inmiddels wel wat gewend van hun eigenzinnige dochter.
I Am Jazz | vanaf maandag 30 juli om 11:00 uur (elke dag)

Praat mee over dit onderwerp op onze Facebook-pagina. Daarnaast is er in de besloten Facebook-groep alle ruimte om je twijfels over je (ontbrekende) kinderwens te bespreken.

juli 5, 2018 /