BN'er
Noortje Herlaar zwanger; verwacht kindje met Barry Atsma

Noortje Herlaar is zwanger. Voor de (musical)actrice is het haar eerste kindje. Haar geliefde – acteur Barry Atsma – heeft al twee dochters uit zijn vorige relatie. Volgens het management van de twee wordt het kindje eind dit jaar verwacht. Maar wilde zij altijd al kinderen? Dit vond ik daarover in de archieven:

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Noortje Herlaar had tot begin 2015 een relatie met musicalster William Spaaij. Ruim vijf jaar hadden ze een relatie, waarvan ze zelfs 3,5 jaar waren verloofd. Toch kwam het niet tot een huwelijk. Als we De Telegraaf mogen geloven, omdat ze qua kinderwens niet op één lijn zaten. Waar Noortje het op haar dertigste wel tijd vond om daar over te denken, daar was dat volgens Spaaij helemaal niet aan de orde.

Bijzonder… Want eerder gaven beide nog aan dat ze over kinderen dachten. In het magazine Jan zei ze daarover. “Ik zou het moederschap graag willen meemaken. William wil ook graag vader worden. Niet per se nu, hoor. Ik zou nog graag even willen wachten, zodat we nog lekker zelfzuchtig met onze eigen levens en carrières bezig kunnen zijn. Maar ik begin dat wel steeds meer te voelen. Durf ik dat aan met hem? Bewust of onbewust was het een vrouweninstinct om te zorgen voor een veilige thuisbasis. Een scheuring laat diepere wonden achter dan je denkt, ook bij kinderen. Maar de geschiedenis van mijn ouders hoeft natuurlijk niet míjn geschiedenis te worden. Ik vind dat wij een bijzonder koppel zijn. Daarom ben ik inmiddels in het volledige ja-stadium. Ja, mits.”

Bedoelde ze met die ‘mits’, ‘mits het ons gegeven is’ of speelde er toen al iets anders. Was er Twijfel, zoals ik me heel goed zou kunnen voorstellen. Durf je op het punt dat je succes stijgende is die beslissing te nemen. Je vergeten je zo snel… Maar dat is natuurlijk maar gissen. Gelukkig vond ze nieuw geluk. Toen Noortje en Barry samen in Knielen op een bed violen speelden, werden ze verliefd op elkaar. Inmiddels zijn ze ruim twee jaar samen. Over het feit dat Barry al twee dochters heeft, zei ze in een eerder interview. “Ik vind het heel leuk om nu zo’n gezin te vormen.”

Barry Atsma heeft al twee oudere dochters. Hij heeft co-ouderschap. Zelf vertelde hij daar in een interview over. “Mijn kinderen zijn heel lief voor Noortje.” In dat zelfde interview zegt hij ook: “Ik vond de scheiding heel heftig. We zijn er allemaal goed uitgekomen, de kinderen, mijn ex en ik. We hebben er allebei hard voor gewerkt om de irritaties en boosheid die bij zo’n scheiding komen kijken te verzachten. Dat is gelukt en het is nu zo ver dat we heel goede vrienden zijn, samen kerst vieren en samen op vakantie gaan.”

Het is wel te hopen dat de baby rustiger is dan Noortje zelf. Zij heeft namelijk in de eerste vier jaar van haar leven iedere nacht gehuild. “Mijn moeder zat tegen overspannenheid aan. Op een dag stormde ze het huis uit, trok een man van z’n fiets en zei: “Weet u wel dat mijn dochter iedere nacht huilt?” Het was onverklaarbaar. Want overdag was ik een modelkind, heel lief. Mijn ouders waren heel bang dat er iets mis was met mijn hersenen. In het ziekenhuis werd ik onderzocht met plakkers op mijn hoofd, maar daar kwam niets uit. Toen moest mijn moeder met mij spelen; achter glas zat een psycholoog van de kinderafdeling ons te observeren. Die zagen dat mij niets ontging. Ik registreerde alles. Er kwam dus heel veel binnen bij mij. Ik had te veel te verwerken, dat leidde tot kortsluiting en huilen. Mijn oma zei: “Haar geest is te groot voor dat kleine lijfje”, aldus Herlaar in dit interview met magazine Jan.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: