Mail van HarperCollins Holland; de uitgever van Karin Slaughter

Mail van HarperCollins Holland… Voor als dat niet meteen een lampje doet branden: dat is de uitgever in Nederland van de boeken van één van ’s werelds beste thrillerschrijfsters namelijk Karin Slaughter. En ja, ook daar kwam ik pas achter toen ik even ging Googlen. Ik dacht eigenlijk dat ze bouqet-boekjes uitbrachten… Ja, zelfs deze boekenliefhebber had het dus mis. Deze uitgeverij geeft dus al sinds 1817 boeken uit en als je op Bol kijkt, zie je een imposante lijst… En die mailen naar TwijfelMoeder? Daar stond ik ook wel even te kijken.

Ik kreeg dus een mailtje van Jacoba. Zij is acquirerend redacteur bij deze uitgeverij, die in Nederland echt aan de weg aan het timmeren is. Nu ken ik heel wat namen uit het boekenwereldje, omdat ik heel wat jaartjes Boekenblog onder mijn hoede had. Maar Jacoba was voor mij tot dat moment ook een onbekende. Tja, en als je dan een mailtje krijgt met als onderwerp ‘boekidee’, dan vraag je je toch af of dit niet gewoon in de maling wordt genomen. Dat was ook de eerste reactie toen ik het vertelde tegen mijn moeder en zusje. Maar na een LinkedIn en Google-check van Jacoba leek dit mailtje toch wel ‘echt’ te zijn. Dan denk je wel even ‘wat gebeurt mij hier nu…’

In haar mail schrijft Jacoba dat ze op zoek zijn naar iemand die die een goed boek zou kunnen schrijven over de twijfels van haar generatie vrouwen over het moederschap. “De druk die we voelen, alle afwegingen die we maken, de zinvraag die eraan gekoppeld is, hoe we tot een bevredigend besluit kunnen komen.” Dat zijn zaken waar ze meer over wil weten. De insteek van mijn blog heeft haar getriggerd. En haar uitgever, die ik ken van een boeklancering van collega Suus Ruis, wees haar ook al op mij.

Ze sluit af met: “Ik vraag me dan ook af of je er ooit over nagedacht hebt om hierover een boek te schrijven? Dat lijkt mij namelijk een heel goed idee!” En ik? Eerlijk gezegd ben ik op het moment dat dat mailtje binnen komt daar helemaal niet mee bezig. Het is razend druk, niet alleen op de zaak, met mijn blog, maar ook nog eens privé met bouw, aanstaande verhuizing, andere issues en natuurlijk niet te vergeten de opvoeding van onze kleine man. Maar hé: zo’n mailtje krijg je niet iedere dag. Praten kan nooit kwaad. Toch?

Lees hier de synopsis van DE TWIJFELMOEDER

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 9, 2018 /