Seksuele voorlichting?! Daar helpt Dokter Corrie je bij

Seksuele voorlichting?! Volgens mij is dat iets waar iedere ouder zich standard ongemakkelijk bij voelt… En als jij er helemaal senang bij bent, dan heeft je zoon of dochter misschien zoiets van ‘pap, mam, moet dat nu?!’. Gelukkig is er dan Dokter Corrie. De veelbesproken SchoolTV-presentatrice heeft nu ook haar eigen boek. Tara neemt ‘m voor TwijfelMoeder onder de loep.

“Bij het openen van dit boek werd ik meteen overvallen door een papieren piemel die me bijna in mijn gezicht sloeg. Ook kon ik de eerste paar minuten dat ik dit boek aan het lezen was mijn lach niet inhouden. Een interview met Bobbi Eden over haar pornocarrière, uitleg over het gebruik van condooms tot plaatjes van seksende dieren. Ik kan de humor er wel van inzien.

Voor de mensen die niet weten wie Dokter Corrie is: Dokter Corrie is vooral bekend onder schoolgaande kinderen, nieuwsgierige pubers en boze ouders. Dokter Corrie werd bekend in het School TV-weekjournaal als grappige sekspert en nam geen blad voor de mond. De meeste mensen waren hier erg enthousiast over, omdat ze pubers op een humoristische manier kennis laat maken met hun seksualiteit. Maar er waren ook negatieve reacties van ouders die het schandalig vonden dat hun kinderen op deze manier met seks werden geconfronteerd. Dit leidde zelfs tot protesten en een handtekeningenactie. En nu is er zelfs een boek…

Dokter Corrie geeft eerlijk en onbeschaamd antwoord op allerlei verschillende vragen die kinderen stellen zoals: Hoe moet je zoenen? Hoe weet je of je verliefd bent? En zelfs hoe je aardig kunt zijn voor je ouders (dit was echt iets voor mij geweest op die leeftijd, sorry pap en mam). Ook onderwerpen als hormonen, grenzen kennen en liefdesverdriet komen aan bod. Ze vertelt niet alleen over je lichamelijke veranderingen, wanneer je de puberteit trotseert, maar ook over je mentale veranderingen. Als puber zijnde vraag je je veel dingen af, waar je je voorheen niet mee bezig hield, en vaak zijn dit vragen die je niet zo snel durft te stellen aan iemand. Bij dokter Corrie is niks gek, en dat vertelt ze dus ook open in dit boek.

Bij mijn eerste kennis maakte met dokter Corrie schrok ik van haar taalgebruik en woordenkeuze. Niet omdat ik vond dat dat echt niet kon, maar omdat ik niet had verwacht dat seksuele voorlichting ooit op deze manier zou worden gegeven. Vroeger was seksuele voorlichting behoorlijk ongemakkelijk, omdat een leraar heel zenuwachtig naar woorden zocht om het shockerende woord ‘piemel’ niet te hoeven
gebruiken. Geen wonder dat alle pubers begonnen te lachen in de biologieles, toch?

Nee, dit boek neem je niet gezellig mee op vakantie ter ontspanning. Wel pak je ‘m erbij als je nieuwsgierig bent of als je bepaalde vragen hebt. Dit grappige voorlichtingsboekpubers is erg geschikt voor pubers én – knoop dit goed in de oren ouders – dus niet geschikt om samen met je kind te gaan zitten lezen. Waarschijnlijk word jij er ongemakkelijker van dan je zoon of dochter.”

Wil je meer van Tara lezen? Bezoek dan ook haar blog www.theemettara.nl.

Twijfel jij over je kinderwens?

september 5, 2018 /