Ontdekt
Milieusticker of vignet vooraf regelen zonder stress (en jengelende kids)

Milieusticker of vignet vooraf regelen zonder stress (en dus jengelende kids op de achterbank)? Volgens mij heb ik nu de oplossing gespot. Hadden mijn lief en ik eerder moeten weten, want wij hebben jaren geleden op weg naar Berlijn echt moeilijk gedaan om een milieusticker te bemachtigen. Les 1 daarbij: regel die dingen op tijd én doe dat gewoon in eigen land.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Wij dachten destijds ‘dat komt wel goed’. We hadden geen zin om vooraf al de nodige kilometers te maken door zo’n milieusticker in Nederland te komen. Online hadden we tenslotte gelezen dat het ze ‘m in Duitsland ook gewoon verkochten. Tja, en Berlijn is een flink eind rijden, dus we zouden echt wel een plek tegen komen. Nou… dat resulteerde in bellen in ons beste Duits, een vreemd autobedrijf in de middle of nowwhere en je afvragen of we nu inderdaad het juiste stickertje hadden gekregen. Ach, we waren destijds nog met zijn tweetjes, maar je moet niet voorstellen dat je dat met een baby (of oudere kindjes) op de achterbank moet doen. Dat wordt jengelen!

En écht denk niet: dat heb ik niet nodig. Nee, sla dit artikel op. Print ‘m uit. Want naast een milieusticker voor Duitsland heb je ook voor diverse landen een vignet nodig. Denk bijvoorbeeld aan Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Zwitserland en Roemenië. Naast de bekende Milieusticker Duitsland, heb je tegenwoordig ook milieuzones in Frankrijk waarbij de sticker een moetje is. En dan hebben we het nog niet over al die verplichte zaken die je mee moet nemen onderweg: gevarendriehoek, veiligheidshesjes, alcoholtest… Dat doet me denken aan ons spontane uitje naar Disneyland Parijs. Hebben we onderweg nog veel te dure veiligheidshesjes gekocht, terwijl we die thuis echt wel hadden liggen. Maar ja: ze horen in je kofferbak. En als je dat pas ontdekt onderweg dan ben je dus de sjaak.

Met deze site kom je dus niet meer voor deze verrassingen te staan. Je geeft aan waar je heen wilt. Zeg Berlijn. Hij laat vervolgens een route zien, waarbij-ie meteen het aantal kilometers en schatting van reistijd aangeeft. Vervolgens zie je wat je nodig hebt. In dit geval de Milieusticker Duitsland, veiligheidshesje, gevarendriehoek en verbanddoos. Je geeft de datum van je trip aan en vervolgens krijg je het overzicht om te bestellen. Heb je nu zelf al een hesje of verbanddoos, dan kun je die met een klik op de vuilnisbak gewoon verwijderen.

Let wel op: dat je op tijd je bestelling de deur uit doet. Waar digitale vignetten binnen twee werkdagen in je inbox vallen, daar duurt het voor de Franse milieusticker zelfs tot vier weken. Je krijgt binnen 3 werkdagen wel een factuur in de mail, die je kunt gebruiken zolang de daadwerkelijke sticker nog niet binnen is. Staat je weekendje weg of zomervakantie vast, dan is dit dus iets om meteen te regelen. Aanvullende producten ontvang je binnen 1-3 werkdagen per post. Ook iets om rekening mee te houden dus.

Foto van gelukkig gezin op weg naar vakantie met auto. 

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
2 comments
  • Klantenservice VignetBestellen
    nov 11, 2018 (17:17)

    Mag ik zo vrij zijn om de bezoekers een link mee te geven van onze website https://www.vignetbestellen.nl waar men terecht kan met vragen of hulp bij het aanvragen van een milieusticker? Men kan onze klantenservice op werkdagen tussen 09.00-18.00u telefonisch bereiken via 020-2149577. Bedankt!

  • Klantenservice Vignetbestellen
    nov 11, 2018 (16:59)

    Hallo Patricia, goed artikel. Heel veel Nederlandse voertuigbezitters bestellen hun milieusticker te laat 🙂 Graag maak ik een kleine kanttekening bij de levertijd van de Franse milieusticker; na het doen van de online aanvraag krijg je binnen vier uur de confirmatie e-mail toegezonden en verstuurt het ‘Ministère de la Transition Ecologique et Solidaire’ de milieusticker binnen tien dagen de plakbare sticker per post. Deze info kan je ook nalezen op https://certificat-air.gouv.fr/en/foire-aux-questions. Wellicht kan je het artikel aanpassen? Bedankt en groetjes, Paul – Klantenservice Vignetbestellen

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: