Milieusticker of vignet vooraf regelen zonder stress (en jengelende kids)

Milieusticker of vignet vooraf regelen zonder stress (en dus jengelende kids op de achterbank)? Volgens mij heb ik nu de oplossing gespot. Hadden mijn lief en ik eerder moeten weten, want wij hebben jaren geleden op weg naar Berlijn echt moeilijk gedaan om een milieusticker te bemachtigen. Les 1 daarbij: regel die dingen op tijd én doe dat gewoon in eigen land.

Wij dachten destijds ‘dat komt wel goed’. We hadden geen zin om vooraf al de nodige kilometers te maken door zo’n milieusticker in Nederland te komen. Online hadden we tenslotte gelezen dat het ze ‘m in Duitsland ook gewoon verkochten. Tja, en Berlijn is een flink eind rijden, dus we zouden echt wel een plek tegen komen. Nou… dat resulteerde in bellen in ons beste Duits, een vreemd autobedrijf in de middle of nowwhere en je afvragen of we nu inderdaad het juiste stickertje hadden gekregen. Ach, we waren destijds nog met zijn tweetjes, maar je moet niet voorstellen dat je dat met een baby (of oudere kindjes) op de achterbank moet doen. Dat wordt jengelen!

En écht denk niet: dat heb ik niet nodig. Nee, sla dit artikel op. Print ‘m uit. Want naast een milieusticker voor Duitsland heb je ook voor diverse landen een vignet nodig. Denk bijvoorbeeld aan Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Zwitserland en Roemenië. Naast de bekende Milieusticker Duitsland, heb je tegenwoordig ook milieuzones in Frankrijk waarbij de sticker een moetje is. En dan hebben we het nog niet over al die verplichte zaken die je mee moet nemen onderweg: gevarendriehoek, veiligheidshesjes, alcoholtest… Dat doet me denken aan ons spontane uitje naar Disneyland Parijs. Hebben we onderweg nog veel te dure veiligheidshesjes gekocht, terwijl we die thuis echt wel hadden liggen. Maar ja: ze horen in je kofferbak. En als je dat pas ontdekt onderweg dan ben je dus de sjaak.

Met deze site kom je dus niet meer voor deze verrassingen te staan. Je geeft aan waar je heen wilt. Zeg Berlijn. Hij laat vervolgens een route zien, waarbij-ie meteen het aantal kilometers en schatting van reistijd aangeeft. Vervolgens zie je wat je nodig hebt. In dit geval de Milieusticker Duitsland, veiligheidshesje, gevarendriehoek en verbanddoos. Je geeft de datum van je trip aan en vervolgens krijg je het overzicht om te bestellen. Heb je nu zelf al een hesje of verbanddoos, dan kun je die met een klik op de vuilnisbak gewoon verwijderen.

Let wel op: dat je op tijd je bestelling de deur uit doet. Waar digitale vignetten binnen twee werkdagen in je inbox vallen, daar duurt het voor de Franse milieusticker zelfs tot vier weken. Je krijgt binnen 3 werkdagen wel een factuur in de mail, die je kunt gebruiken zolang de daadwerkelijke sticker nog niet binnen is. Staat je weekendje weg of zomervakantie vast, dan is dit dus iets om meteen te regelen. Aanvullende producten ontvang je binnen 1-3 werkdagen per post. Ook iets om rekening mee te houden dus.

Foto van gelukkig gezin op weg naar vakantie met auto. 

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 8, 2018 /