Een make-over van je woonkamer in een paar stappen!

Tijd voor vernieuwing, yes! Eindelijk ga je de woonkamer een make-over geven. Zin in! Maar waar begin je? Het interieur moet namelijk wel één geheel blijven. Als je een woonkamer binnenstapt, wil je dat het een complete ruimte is, die rust uitstraalt en sfeervol is. Makkelijker gezegd dan gedaan! Voor de twijfelaars onder ons, die het lastig vinden om keuzes te maken heb ik hieronder in een paar stappen uitgelicht hoe je de woonkamer kunt restylen.

Stap 1: Begin bij de basis
Om ervoor te zorgen dat de nieuwe inrichting van je woonkamer één geheel blijft, kun je het beste bij de basis beginnen. Met de basis bedoel ik de vloer en de meubels. Kies allereerst een vloer uit. Een gietvloer betonlook en een visgraat vloer zijn twee populaire & opvallende vloeren en zeker aanraders als het aankomt op uitstraling! Een gietvloer met betonlook is heel neutraal, waardoor de vloer gemakkelijk af te stijlen is met mooie meubels en woonaccessoires. Wat tegenwoordig ook helemaal hip is, zijn velvet items. Een velvet bank of stoel staat super chique. Daarnaast zie je ook vaak houten eettafels, salontafels en bijzettafels.

Stap 2: Woonaccessoires toevoegen
Aangekomen bij het leuke onderdeel van de make-over, vind ik zelf. Het toevoegen van leuke accessoires om je inrichting compleet te maken. Nu je als het goed is een vloer, bank, stoelen en tafel uitgekozen hebt kunnen we los. Om het wat ‘levendiger’ te maken, is het leuk om een vloerkleed toe te voegen bij de bank en salontafel. Kies daarnaast je favoriete kamerplanten uit en geef die een mooie plek. Sfeer creëren kun je ook gemakkelijk doen met kaarsen door de woonkamer heen!

Stap 3: Stijl het geheel af
Lichtinval is erg bepalend voor de sfeer in je woning. Naast dat kaarsen al een heleboel sfeer brengen in je woonkamer, kan raamdecoratie er ook goed bij helpen. De trend op het gebied van raamdecoratie zijn houten jaloezieen. Doordat je ze zelf kunt verstellen, bepaal jij jouw privacy en lichtinval. Kies de jaloezieen in een houttint met een houtnerf erin verwerkt, ze staan super en je interieur is ook nog eens helemaal up-to-date! Liever iets anders? Dan zijn plissegordijnen ook een hele mooie toevoeging aan je interieur. Doordat ze strak tegen het raam aangespannen zijn creëer je een chique look.

Welk onderdeel van de woonkamer ga jij als eerst restylen?

Twijfel jij over je kinderwens?

november 5, 2018 /