Hoe je jouw trouwjurk weer schoon krijgt?!

Hoe je jouw trouwjurk weer schoon krijgt?! Nu hoop ik dat jullie heuglijke dag er al op zit én dat je ‘m dus netjes op wilt bergen. Want anders is dit natuurlijk de nachtmerrie van iedere bruid… Een vies plekje op je trouwjurk voor jouw grote dag… Bij de gedachte alleen al krijg je de stressvlekken toch al in je nek? Gelukkig is er wel van alles mogelijk…

Onhandig…
Ik ben zelf ontzettend onhandig. Een vlek creëren is voor mij een fluitje van een cent. Sterker nog: in de meeste gevallen heb ik geen idee hoe me dat weer gelukt is. En zeker nu er zo’n klein mannetje bij ons thuis rondloopt, dan is het best een uitdaging om niet continu onder de snotvlekken te zitten.

Uitzoeken
Klinkt dit voor jouw herkenbaar? Dan is het bij het uitzoeken van trouwjurken voor de bruid al zaak om kritisch naar het plaatje te kijken. Zelf heb ik bijvoorbeeld bewust voor een korte jurk gekozen, omdat ik mezelf al over zo’n lange bruidsjurk zag struikelen. Over de vieze onderkant nog maar te zwijgen. Als je een trouwjurk gaat shoppen, dan is het dus raadzaam om dit ook aan de verkoopster te vertellen. Zij weet welke stofjes heel gevoelig zijn en welke juist wat meer kunnen hebben.

Op de dag zelf…
Okay, vlekjes ga je krijgen… Bijvoorbeeld als je voor een trouwshoot hebt gekozen in de natuur. Aan de andere kant kan er natuurlijk altijd iets gebeuren, waarbij een pakje snoetenpoetsers en billendoekjes uitkomst kunnen bieden. Let op: nieuw wrijven, altijd deppen. Stuifmeel op je jurk – vanuit de bloemen uit je trouwboeket – dan moet je niet kloppen, maar juist blazen. Bloed vlekje? Doe dan een beetje speeksel op de vlek en deppen maar.

Na de dag…
Na de dag kun je je trouwjurk natuurlijk naar de stomerij brengen… Oriënteer vooraf op de prijzen en hun garanties, want ze durven best wat vragen. Maar je kunt ook zelf aan de slag gaan, nadat je het label goed hebt doorgenomen. Mag ie nat worden? Beginnen maar… Mijn moeder zweert bijvoorbeeld bij een ‘citroentje’. De stof nat maken met lauwwarm water en vervolgens inwrijven met de zeep. Even laten intrekken en daarna zorgvuldig uitspoelen. Natuurlijk start je met een klein stukje en ga je zo voorzichtig verder. Online lees je ook ervaringen van bruidjes die dit deden met groene zeep of ossengalzeep.

Foto bruidje in prachtige trouwjurk van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 26, 2019 /