Voordelen van een waskom in je badkamer

Voordelen van een waskom in je badkamer? Voordat wij gingen bouwen – en dus weer alles opnieuw gingen uitzoeken – had ik daar eigenlijk nooit bij stil gestaan. Maar nu we inmiddels alweer bijna een half jaar in ons nieuwe huis wonen, inclusief badkamer met twee waskommen, wil ik niet meer terug.

In onze vorige badkamer hadden we een brede, maar lage wasbak. Zag er echt heel stijlvol uit, maar praktisch bleek het uiteindelijk helemaal niet te zijn. Je haar snel even nat maken of zelfs wassen aan de wasbak? Het was echt uitgesloten. Qua breedte leek-ie geschikt voor zijn tweetjes, maar in de praktijk stond je dan vooral heel dicht tegen elkaar aan. Wel gezellig; niet zo praktisch als je je tanden wilt poetsen of je haar aan het doen bent.

Zo gingen we bij de zoektocht naar een nieuwe badkamer, dus meteen uit van een duo-wasbak. Nou vind ik een waskom op een mooi blad juist heel sfeervol staan. Zet er eentje extra bij én je hebt wat mij betreft een luxe hotel uitstraling. Vind ik persoonlijk dus veel mooier dan zo’n combinatiebak voor zijn tweetjes. Gelukkig was manlief het daar mee eens en hebben we gekozen voor twee wat hogere waskommen op een blad dat de hele lengte van de badkamer heeft. Op die manier hebben we het ook heel ruim kunnen plaatsen, waardoor je elkaar dus ook niet in de weg loopt als je jezelf aan het klaar maken bent voor een nieuwe dag. En je hebt op het blad alle ruimte voor al je toiletartikelen als tandpasta.

De kranen zijn wat hoger geplaatst, waardoor we eenvoudig even ‘onze kop onder de kraan’ kunnen steken. En wil je je haar echt aan de bak wassen, dan laat je ‘m gewoon vol lopen. Heeft de kleine man een ongelukje? Dan kan ik het zo even in de waskom uitwassen of laten weken. Daar hoef ik het bad niet voor vol te laten lopen of de wasmachine meteen te laten draaien. Daarnaast vindt hij het zelf ook al heel interessant om zijn handjes te wassen. Zet ik ‘m naast de waskom, draait-ie zelf aan de kraan en gaat lekker wassen. Doekje er doorheen en hij blijft weer schoon.

Wij hebben zelf gekozen voor stijlvolle witte waskommen, maar je kunt in iedere sfeer wel waskommen vinden. Of je nu voor trendy gaat of van een landelijke woonstijl houdt – door de combinatie van de kom met het werkblad kun je ieder sfeertje creëren. Daarbij zijn er ook qua afvoer allerlei mogelijkheden, maar daar kan de specialist je over bijpraten.

Foto badkamer met waskom van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 26, 2019 /