Voordelig je badkamer opknappen

Voordelig je badkamer opknappen? Zonder dat je flink moet gaan slopen, kun je al een heel nieuwe look creëren. Van het uitkiezen van nieuwe accessoires tot aan het bekleden van je kastjes met plakfolie. En als je net wat handiger bent, dan kun je zelfs een nieuw tegeltje plaatsen.

Op een gegeven moment kom je op zo’n punt dat je denkt ‘die badkamer kan wel een nieuwe look gebruiken’. Misschien heb je net een huis gekocht en laat jullie budget het nog niet toe om meteen een grootscheepse verbouwing te starten. Anderzijds heb je misschien jaren geleden al eens flink geïnvesteerd, maar mag het van jou allemaal wel wat frisser.

Accessoires
Met accessoires kun je dan het snelste een verandering qua uitstraling realiseren. Uitgekeken op je tegelvloertje dan kies je gewoon voor (grotere) badmatten. Die heb je in allerlei kleuren en met allerhande dessins. Daarnaast vind ik het altijd erg aangenaam aan de voeten. Met zo’n lekkere fluffly mat heb je geen vloerverwarming nodig. Nee, het is meteen genieten als je uit bad of uit de douche stapt. Je kunt ook denken aan kleinere accessoires, zoals bijvoorbeeld de toiletrolhouder of het bakje waar je je tandenborstel in hebt staan. Heb je een open kast waar je je handdoeken ziet liggen, dan kun je ook kiezen voor een andere kleur handdoeken.

Bekleden van kastjes
Zien bad, douche, toilet en tegelwerk er nog perfect uit? Waarom zou je dan gaan slopen. Je kunt er ook voor kiezen om je badkamermeubel een opfrisbeurt te geven. In de keukenbranche zie je bijvoorbeeld al heel veel dat kastjes worden bekleed met plakfolie. Dat kun je bij je badkamerkastjes natuurlijk ook doen. Wrappen wordt ook wel het nieuwe spuiten genoemd.

Opnieuw tegelen
Okay, het is iets rigoureuzer dan het aanpassen van wat accessoires, maar als je een klein stukje in de badkamer opnieuw tegelt dan kun je een heel andere sfeer neerzetten. Zeker als je een huis hebt gekocht met een vrij standaard badkamer, dan kun je met een in het oog springende tegel echt iets leuks doen. Dat hoeft geen hele wand te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om het voorzetwandje van het bad of juist de douchewand voorzien van een nieuwe tegel. Als je een beetje handig bent, draai je voor deze klus je hand niet om. Iedere badkamer heeft wel zo’n klein hoekje waar je zoiets leuks mee kunt doen. Dan ben je ook niet meteen een vermogen aan tegels kwijt.

Foto Shutterstock van nieuwe badkamer met badmat.

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 26, 2019 /