Zo blijft het spannend met je partner

Zo blijft het spannend met je partner… want als je een kleintje hebt gekregen, is dat toch wel een ‘dingetje’. Je bent dan niet alleen meer geliefden van elkaar; voortaan ben je ook de ouders van een babytje. Een kindje dat ook alle aandacht vraagt.

In de Canadese serie Workin’ Moms, waarvan we het eerste seizoen sindskort op Netflix kunnen zien, zie je hoe de nieuwbakken moeders daar mee worstelen. In die serie zie je heel goed hoe zowel mannen als vrouwen kunnen veranderen door het feit dat ze nu vader of moeder zijn geworden. En ook dat is niet altijd een ‘opwindende’ verandering (om zonder in detail te treden toch aan te geven, dat het niet altijd huilende baby’s zijn die roet in het eten gooien). Daarnaast kan zo’n kleintje je ook flink uitputten; je krijgt er tenslotte ‘een baan’ – of voelt het zelfs zwaarder dan je werk – bij naast de dagelijkse werkzaamheden die je al had.

Alles uit de kast

Maar hoe hou je het dan spannend? In Workin’ Moms zien we dat de moeders alles uit de kast trekken. Zo gaat één van de dames naar een seksshop (awkward, dan kun je beter online bestellen bijvoorbeeld bij Easytoys.be – valt het gewoon lekker discreet op de mat). Een ander maakt er bijna een agenda-afspraak van, terwijl we ook een tepelpiercing en minnaar als oplossing voorbij zien komen om zich weer ‘vrouw’ te voelen.

Okay, die voorbeelden zijn misschien een tikkeltje extreem, maar je zult wel iets moeten doen. Want zoals relatietherapeut Jean-Pierre van de Ven zegt in Het Laatste Nieuws: “Hoe langer zonder seks, hoe minder zin je hebt.” Je zult het tijd dus moeten keren. Dat doe je door weer echt aandacht voor elkaar te hebben. Aandacht zoals je die voor de komst van de kleine ook voor elkaar had. Vind je het lastig om die stap te maken als je kind thuis is, dan kun je ook kiezen voor een moment waarop hij/zij gaat logeren. Je zult zien dat het daarna weer makkelijker is om toenadering tot elkaar te krijgen.

Vergeet jezelf niet

Vind je het lastig om het gesprek hierover aan te gaan met je partner? Ook dat is heel begrijpelijk. Een zwangerschap kan een verandering in je losmaken, zowel fysiek als mentaal. Maar alleen als je daar over vertelt dan zal je partner het ook begrijpen hoe je je voelt. Je bent misschien onzeker over die zwangerschapskilootjes, de striae of bent bang dat het pijn doet. Allemaal zaken waar je het toch over moet hebben. Stap die drempel over. Weet dat je partner niet voor niets bij je is. En dat jullie allebei weten wat voor moois ook het resultaat is van die liefde. Maar daarom hoef je je zelf nog niet te vergeten.

Wil je het speelser aanpakken, dan kun je kiezen voor een verrassende outfit, die tevoorschijn komt als je je dagelijkse kloffie uit doet. Of je legt iets spannends in het zicht, zodat de hint ook meteen duidelijk is. En wil je allebei wel, maar merk je dat je te moe bent, weet dan dat je écht niet alle programma’s op tv of Netflix uit moet kijken. Je kunt ook gewoon vroeg naar de slaapkamer vertrekken zonder de afleiding van mobieltjes en tv’s. Presentator Arie Boomsma heeft dat in een interview gewoon toe gegeven. Om hun seksleven op peil te houden, duikt hij vroeg onder de lakens met zijn vrouw Romy.

Foto van tevreden koppel in bed van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 14, 2019 /