Jongste thuis? Heeft dat invloed op je babybehoefte?

Jongste thuis? Heeft dat invloed op je babybehoefte… Als we de journaliste van Women’s Health mogen geloven wel… Zij schrijft: “Ben je de jongste van het gezin (*vink!*), dan kan dat een negatieve invloed hebben op je babybehoefte, zo is onderzocht.”

Deze quote heb ik ook voorgelegd aan de dames in mijn besloten Facebook-groep (klik hier om aan te sluiten als je zelf twijfel). En ook zij hebben er wel vragen bij. Want was is een negatieve invloed? Een ander geeft aan dat ze als jongste close is met de kindjes van haar oudere zus. Verschiet ze daar al haar moedergevoelens? Of zijn het juist de lasten – die zij natuurlijk nu ook van dichtbij meemaakt – die ervoor zorgen dat je gaat twijfelen of je wens zelfs in de ijskast zet? Op de Facebook-pagina zijn nog geen reacties binnengekomen, maar plaats daar ook vooral jouw gedachten.

Zelf ben ik de oudste. Mijn vier jaar jongere zusje kreeg haar eerste toen ik midden in de twijfels zat. Meteen het bewijs dat de uitspraak van mijn moeder – waar veel lezers destijds wel hun mening over hadden – helemaal geen nadelige invloed hoefde te hebben. Ik vind ‘m dus lastig te verklaren.

Nu zijn er wel tal van onderzoeken naar de jongste… We zetten er een paar op een rijtje. Dan weet je meteen hoe serieus je dit onderzoek moet nemen. Nee, wat dat betreft, is het vooral belangrijk dat je je gevoel volgt.

Foto van zussen via Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

april 29, 2019 /