Leven overdoen? Dan zonder kinderen

Weer een openhartige ingezonden reactie. Deze keer van een vrouw die nooit een kinderwens heeft gehad, zelfs adoptie nooit heeft geïdealiseerd. Maar uiteindelijk heeft ze toch twee dochters gekregen, omdat haar man graag wilde. Wat als dit paar hun leven mag overdoen?

“In 1975 ben ik op mijn 18de getrouwd, mijn echtgenoot had die wens ook niet. Ons huwelijk werd in 1981 beëindigd door een echtscheiding. Ruim acht jaar was ik een gelukkige single. Waar ik niet naar op zoek was en wat ik niet had verwacht: vlinders, toeters en bellen en onvoorstelbaar verliefd werd ik. Al binnen enkele weken gaf mijn vriend aan een kinderwens te hebben.

Een half jaar heb ik mij verdiept door middel van lezen, met moeders praten en nagedacht maar, ik kwam tot de conclusie: nee. Maar, ik wilde mijn prins op het witte paard niet kwijt. Om hem niet te verliezen en later geen spijt te krijgen van de gemiste kans met betrekking tot het moederschap ben ik gestopt met de pil. In 1993 werd onze dochter geboren en in 1995 onze tweede dochter.

Ik hou zielsveel van mijn dochters en voor geen geld zou ik ze meer willen missen. Maar, als ik het opnieuw kon doen bleef ik bij mijn beslissing en zou ik luisteren naar mijn gevoel. Geen kinderen, ook niet om de ander te plezieren en bij je te houden. Voor mijzelf ben ik tot de conclusie gekomen dat kinderen meer zorgen en verdriet geven dan vreugde en geluk. Vrouwen zijn daar helaas nooit eerlijk in tegenover andere vrouwen, een taboe. Kinderen veranderen je relatie en vaak niet in de meest positieve zin. Het hebben van kinderen maakt je beperkt in je doen en laten, terwijl je maar ene keer leeft! Het goed opvoeden van kinderen is een zware taak. Tot je eigen dood hou je angsten en zorgen om je kinderen.

Ik ben nog steeds met de vader van mijn kinderen. Maar, het ouderschap heeft ons beiden wel veranderd. Als mijn man het over mocht doen, koos hij ook voor een leven zonder kinderen. Het vaderschap was niet die roze wolk waar hij van droomde.”

Wil jij je verhaal ook delen? Klik hier en ontdek alles over Lezerspost.

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 8, 2014 /