Help! Mijn kledingkast is te klein

Help! Mijn kledingkast is te klein. En dan ben ik geen fashionista die tig paar jurken heeft, ontelbare blazers en nog meer shirtjes of schoenen (want ja, die staan ook in mijn kledingkast op dit moment). Tijd om dus eens na te denken over de mogelijkheden op dit vlak.

We hebben onze huidige kledingkast gekocht toen we in ons eerste huis gingen wonen. Het is een schuifdeurkast, waarbij we allebei een hang gedeelte hebben met daarboven nog twee legplanken. En in het midden hebben we allemaal legplanken. Zo zijn vijf blokken ontstaan, waarvan we er allebei 2,5 in gebruik hebben.  Precies in het midden – gezien vanaf alle kanten – vind je namelijk onze gezamenlijke plank met daar voor ieder een sokkenbak en ruimte voor ondergoed. De maat weet ik zo niet, maar het is een mooi formaat. Toen we ‘m in onze tijdelijke woning even niet kwijt konden en een kleinere hadden staan, heb ik ‘m ook echt gemist. Zeker, omdat ik door de zwangerschap best wat verschillende maten inmiddels in mijn kast heb (en ook niet alles durf weg te doen). Een nieuwe kast mag dus absoluut niet kleiner zijn.

Oplossing ruimtegebrek

Hoe we het gebrek aan ruimte nu oplossen? We hebben op onze zolder onze een oude schuifdeurkast staan. En daar hangen we de kleding van andere seizoenen in. Al blijk ik dat in de praktijk nog te weinig toe te passen. Ja, de winterjas die veel plek inneemt, gaat snel die kant op. Maar verder… Ik merk toch dat ik veel dingen een heel jaar door wel draag. Of het moet echt zo warm zijn dat alleen rokjes en hemdjes fijn zijn om te dragen. Maar zeg nu zelf: ga je zo naar kantoor? Nee, dan pak je vaak toch nog een nette broek met shirtje of een gekleed jurkje. We hebben in de stijl van Marie Kondo al proberen op te ruimen, maar daarmee blijft de ruimte nog steeds iets te beperkt…

Accessoires voor kledingkast

Waar winst te behalen valt? Misschien niet zozeer in de grote van de kast, maar wel in de indeling. We hebben nu geen accessoires, waardoor bijvoorbeeld stropdassen gewoon rondslingeren. En riemen die heb ik aan een kapstok gehangen, waardoor ze veel ruimte innemen aan de roede. Een uittrekbare stropdas-/riemhouder zou daar een winst kunnen zijn. En zo zie ik tegenwoordig ook uittrekbare pantalonhouders. Of zal ik kiezen voor ladeblokken? Wel handig natuurlijk voor zaken als sokken en ondergoed. Daardoor oogt het ook minder rommelachtig. Want zo’n stapeltje slips, ligt even mooi, maar als je er ’s ochtends gehaast eentje uitpakt, kukelt het natuurlijk ook zo om. Herkenbaar?

Hoe hebben jullie het opgelost? Wisselen jullie steeds per seizoen en waar bewaar je dan de andere kleding? Of verkoop je gewoon snel veel (ook bij de kids), zodat je weer ruimte hebt en ieder seizoen het nieuwste van het nieuwste draagt?

schuifdeurkast met spiegel

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 10, 2019 /