Beste zelfbruiners voor het gezicht en hoe breng je deze aan?

Wat zijn de beste zelfbruiners voor het gezicht en hoe breng je deze aan? Ik ben ontzettend nieuwsgierig, want ik heb zelf een hele bleke huid. Ga ik de zon in – waar je toch mee op moet passen – dan gaat het binnen no time mis. Toch zou ik ook wel eens kleurtje willen…

Ben je toe aan een kleurtje op je gezicht, maar weet je niet wat de beste zelfbruiner gezicht is? Er zijn ook zoveel mogelijkheden dat het lastig is om tot de beste keuze te komen. Daarom helpen wij je hier op weg. Zo ontdek jij wat de beste zelfbruiners zijn om voor je gezicht te gebruiken. Bijvoorbeeld druppels of een spraytan. Of misschien toch een speciale mousse die ook geschikt is voor de rest van je lichaam. Verder is het voor jou handig om te weten hoe je de zelfbruiner gezicht aanbrengt. Daar krijg je tips voor net als dat je uitleg krijgt over de voorbereiding voor het aanbrengen. Het voordeel van een zelfbruiner is dat je niet in de zon hoeft te zitten. De zon levert risico´s op en die voorkom je met het zelf bruinen van je gezicht. Ga je wel de zon in, dan is smeren écht het devies! Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor je kids.

Welke zelfbruiner voor gezicht is het beste?

Er is voor de beste zelfbruiner gezicht al een onderscheid te maken tussen de instant zelfbruiner en geleidelijke zelfbruiner. Wil je direct een mooi kleurtje? Dan ligt het voor de hand om een instant bruiner aan te brengen. Heb je minder haast? Dan heb je ook de keuze voor een geleidelijk bruinend middel. Een ander onderscheid is te maken in de uitvoering, zoals druppels of een spraytan. Wat de beste zelfbruiner gezicht voor jou zal zijn, is afhankelijk van je eigen voorkeuren. De onderstaande opties zijn in elk geval de beste om een keuze uit te maken.

Zelfbruiner druppels

Zelfbruiner druppels zijn ideaal om aan je eigen crème of lotion toe te voegen. Hiermee creëer je helemaal zelf je eigen self tanner voor je gezicht. Vergeet niet om ook je nek en decolleté mee te nemen voor een natuurlijk ogend resultaat. 

Zelfbruiner gezichtsmist

Wil je geen gedoe met druppels mengen in je eigen crème? Dan kies je voor een andere gemakkelijke oplossing. Bijvoorbeeld voor een zelfbruiner gezichtsmist, zoals die van MineTan. Deze gezichtsbruiner is perfect voor dagelijks gebruik is ideaal om je bruine kleur te verlengen. 

Zelfbruiner mousse

Een zelfbruiner mousse is doorgaans geschikt voor het hele lichaam. Gebruik dan eerst de mousse voor je lichaam en gebruik wat overblijft voor je gezicht. Een zelfbruinende mousse als MineTan laat je ongeveer vijf tot zeven dagen met een kleurtje rondlopen. 

Hoe zelfbruiner aanbrengen op gezicht? Eerst voorbereiden!

Je wilt geen strepen op je gezicht en evenmin eindigen met een oranje kleur. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid tewerk gaat. Dat begint met het scrubben van je gezicht. Je dode huidcellen verdwijnen daardoor net als de vettigheid. Dat laatste is belangrijk om de zelfbruiner goed zijn werk te laten doen. Is je huid te vet? Dan trekt de zelfbruiner veel minder goed in. Gebruik wel een zachte scrubcrème, want je gezichtshuid is natuurlijk wat gevoelig. Bij het aanbrengen van het product zorg je dat je handschoenen draagt. Dat voorkomt dat je handen er vlekkerig bruin uit komen te zien.

Zelfbruiner aanbrengen op gezicht

Het is bij het gebruik van een zelfbruiner gezicht aan te raden om niet te enthousiast te zijn met het aanbrengen. Doe eerst handschoentjes aan of gebruik een zogenoemde tanning mitt. Wees spaarzaam met het product voor je gezicht en nek. De plekken op je gezicht die doorgaans snel verkleuren door de zon doe je eerst. Dat is je voorhoofd net als je wangen, neus en kin. Vervolgens smeer je in cirkeltjes de zelfbruiner uit over je gezicht. Nog een tip om te voorkomen dat je zelfbruiner blijft plakken in je wenkbrauwen; doe er wat vaseline op. Wees voorzichtig met de hoeveelheid boven je lip. Dat is een gebied dat extra absorberend werkt. Je hals en decolleté neem je natuurlijk ook mee net als je nek en de plekjes achter je oren. Het valt namelijk op als die plekjes wit blijven. 

Na het aanbrengen van de crème met zelfbruinende druppels of de spraytan moet je even geduld hebben. Zo is het belangrijk om de eerste tijd je gezicht niet aan te raken. Houd maar rekening met een uur. Voorkom ook dat je gaat zweten, want dat bederft het effect. Kijk je gezicht goed na om te zien of je egaal bruin bent. Heb je toch een plekje vergeten? Geen paniek, maar pak gewoon een heel klein beetje zelfbruiner om te gebruiken. Mocht je te veel op doen dan neem je dat met een tissue weg. Tot slot nog een tip om je gezicht zolang mogelijk bruin te laten blijven; zorg voor hydratie. Gebruik daarvoor een hydraterende gezichtscrème.

Foto van vriendinnen van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 19, 2019 /