Jeugdsentiment: ‘de wereld’ verkennen op mijn step

Jeugdsentiment-alarm! Als je kindje ouder wordt, krijg je als ouder ook steeds meer flashbacks. Zo moet ik meteen aan mijn rode step denken als ik onze kleine man met glinsterende ogen naar een stepje zie kijken. Hij is eigenlijk nog wat te klein, maar meteen wil hij op avontuur. Met wat hulp – wij duwen, hij staat op het plankje en kijkt trots rond – lukt dat ook.

Nu herinner je natuurlijk niet alles uit je kindertijd – en meestal ook niks van voor je vierde verjaardag – maar mijn step ben ik niet vergeten. Dat was het vervoersmiddel waarmee ik ‘de wereld’ kon verkennen. Ja, natuurlijk kon dat ook op de mooie roze Gazelle (die ik had gekregen voor mijn communie), maar op de een of andere manier voelde die step toch veel vrijer.

Step magie

Dat heb ik nog steeds: als ik een step voor volwassenen zie, wil ik er op. Die magie heeft dit vervoersmiddel gewoon over zich heen. Ik denk dat mijn voormalig buurvrouw dat ook kan beamen. Een paar jaar geleden kwam zij er ons pleintje mee op rijden. Volgens mij heeft iedereen die ze tegenkwam wel gevraagd of ze een proefritje mochten maken. Dat valt trouwens wel tegen. In mijn herinnering vloog ik zo over de stoepen met mijn stepje, maar in werkelijkheid is het een flinke work-out.

Die Maus

Puky Die Maus step voor driejarigen bij artikel over magie die step brengt

Zoonlief heeft zijn eerste meters gemaakt op een stepje van vrienden. Een echte meidenstep trouwens. Omdat we ‘m zagen genieten, hebben we zelf ook een step aangeschaft. De Step Puky R03 Maus… op dit moment is hij nog iets te klein (vanaf 95 centimeter mag-ie er op) dus hij staat als verrassing nog eventjes op zolder. Maar ik kan niet wachten tot ik zijn blik zie. Op de step staat namelijk de afbeelding van Die Maus; het populaire figuurtje uit het Duitse kinderprogramma Die Sendung mit der Maus. Hij heeft daar een knuffel van gekregen én is er helemaal weg van.

Puky

Natuurlijk heb ik de Puky step niet alleen uitgezocht op de afbeelding of flitsende kleur (blauw met oranje). Nee, ik heb vooral gekeken naar een step waar hij jaren plezier van zou kunnen hebben. Het merk Puky staat bekend om zijn kwaliteit (misschien was mijn step destijds ook wel een Puky, dat durf ik niet te zeggen, maar degelijk was ie absoluut) en daar moet je volgens mij bij jongetjes zeker opletten. Dat zijn toch kleine sloopkogels, die ook graag stunten. Hij is voorzien van een kick-rem, bel, verstelbaar stuur van 60 – 73 centimeter (zodat ie er lang van kan genieten), antislip voetenplank, standaard en hoogwaardige schuim banden.  Ook veiligheidshandvatten en een kinbeschermer mogen niet ontbreken.

Foto jongen met step van Shutterstock

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 21, 2019 /