Patty Brard met Expeditie Schoonmoeder op TLC

Patty Brard is vanaf vanavond (13 juni 2019) 20.30 uur met Expeditie Schoonmoeder te zien op TLC. Overleven op een eiland kan al moeilijk genoeg zijn, laat staan als je gestrand bent met je schoonmoeder! Vier schoonmoeders– en dochters/zonen reizen met Patty Brard naar een exotisch eiland, weg van alles en iedereen, om aan hun relatie te werken.

Op het eiland zijn de basics aanwezig om te overleven, maar de koppels worden op de proef gesteld met diverse opdrachten, geïnspireerd op hun relatie. Ze móeten dus wel met elkaar praten en samenwerken om de opdrachten te kunnen laten slagen. Patty (die ooit doorbrak met Luv’) is naast presentator ook luisterend oor en coach voor de deelnemers. Het ultieme doel van Expeditie Schoonmoeder is dat de schoonmoeders- en dochters/zonen elkaar meer gaan waarderen en hun band wordt versterkt. Komen ze dichter bij elkaar of juist verder van elkaar af te staan?

Frenemy

Het is algemeen bekend dat het merendeel van de vrouwen niet goed overweg kan met haar schoonmoeder: ze worden zelfs gezien als vijand of ‘frenemy’! Patty Brard wil deze vrouwen graag helpen: “Ik kan mij goed inleven in dergelijke situaties en wanneer je er als buitenstaander boven gaat zitten kun je heel goed zien en begrijpen waarom het zo mis kan gaan. Een frisse blik kan enorm helpen!”

Ik ben benieuwd of de aan- of afwezige kinderwens ook nog een item is waar over wordt gesproken. Dat is tenslotte een onderwerp wat voor spanningen kan zorgen.

Koppels Expeditie Schoonmoeder

Danielle & Myrna (aflevering 1)

Schoondochter Danielle (33) vindt haar schoonmoeder Myrna (64) dominant en pittig. “Ik heb altijd het gevoel dat ik op mijn tenen moet lopen en dat ik het nooit goed doe”, aldus Danielle. Andersom voelt Myrna zich niet begrepen. Ze wonen ver uit elkaar en als Myrna dan op bezoek komt, wordt er niet de tijd voor haar genomen. Het voelt voor beiden meer als een verplichting dan een gezellig samenzijn. Danielle heeft het gevoel dat als ze nu de stap niet zet, het altijd zo blijft, en dat vindt ze verdrietig voor haar man en de kinderen. Gelukkig ziet Myrna dit ook zo, dus tijd voor verandering!

Kjeld & Lucia (aflevering 2)

De flamboyante en ongenuanceerde Kjeld (25) is ruim zeven jaar samen met de bescheiden Koen en sinds 1,5 jaar zijn ze getrouwd. Kjeld vindt zijn schoonmoeder Lucia (62), die hij Lucia de B. noemt, maar saai en ze klaagt te veel over haar pijntjes. Lucia vindt Kjeld een verwende jongen die teert op de zak van Koen. Hij werkt zelf niet en ze vindt dat hij een serieuze invulling moet geven aan zijn leven. Ze spreken elkaar regelmatig, maar deze gesprekken eindigen vaak in een scheldpartij. Tot grote ergernis van Lucia, die van mening is dat Kjeld minder diva-gedrag moet vertonen. Toch zijn ze er beiden van bewust dat Koen de dupe is van hun haat en nijd en hebben daarom besloten om mee te doen om aan hun temperament én relatie te werken.

Lotte & Sonja (aflevering 3)

Schoonmoeder Sonja (53) vindt het opmerkelijk dat ze in 1,5 jaar tijd maar één knuffel heeft gehad van haar schoondochter Lotte (18). Volgens Sonja loopt het niet lekker tussen de twee: “Ik praat graag, zij niet, je moet alles uit haar trekken”. Ze is fysiek ingesteld en een warm persoon, waar de passieve Lotte helemaal niks mee heeft. Sonja ergert zich er ook aan dat Lotte rommelig en lui is. Lotte snapt op haar beurt niet waar Sonja zo’n last van heeft en ziet de situatie tussen haar en haar schoonmoeder anders: “Sonja kan zo doorzagen, ze zeurt”. Dat ze elkaar geregeld zien – aangezien zoon Kasper regelmatig zijn moeder bezoekt – maakt het er helaas niet gezelliger op. Lotte ziet wel in dat het voor Kasper leuker zou zijn als de relatie wordt verbeterd. Op naar Thailand dus!

Linda & Rona (aflevering 4)

Schoondochter Linda (24) en schoonmoeder Rona (62) kennen elkaar niet goed. Dat komt voornamelijk door Linda die erg gesloten en op zichzelf is. Ze vertrouwt maar weinig mensen en houdt de deur dicht voor enig contact. Er is daardoor een voelbare afstand tussen de twee, wat ervoor zorgt dat zoon Ashley constant tussen twee vuren in zit. Volgens Linda is de relatie vanaf het begin af aan al verpest door allerlei vooroordelen. Ze is geen gemakkelijke prater en vindt Rona maar bemoeizuchtig. Rona praat juist wel heel makkelijk en is een open boek. Ze wil Linda graag beter leren kennen, maar krijgt daar de kans maar niet voor. Maar onder de Thaise zon móeten ze wel!

Lukt het de deelnemers om de relatie te versterken en dichterbij elkaar te komen? Zie het in Expeditie Schoonmoeder, vanaf vanavond (donderdag 13 juni) tot en met 4 juli om 20:30 uurbij TLC.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 13, 2019 /